© Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij

Artsen zonder Grenzen is één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland. Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur. Sinds 1993 ontvangt Artsen zonder Grenzen een bijdrage van de Postcode Loterij.

 

 

De steun van de Postcode Loterij

Artsen zonder Grenzen ontvangt uit de opbrengst 2013 een bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst met alle begunstigden op 4 februari 2014. Jaarlijks ontvangt Artsen zonder Grenzen een belangrijke financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland. Dankzij alle deelnemers van de loterij hebben wij in totaal ruim 300 miljoen euro aan verschillende projecten kunnen besteden. Mede dankzij deze bijdragen kan Artsen zonder Grenzen haar projecten uitvoeren en daarbij haar onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie waarborgen.

 

Speciale bijdrage uit het Droomfonds van de Postcode Loterij

Een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen, dat is de droom van Artsen zonder Grenzen. In februari 2013 kreeg Artsen zonder Grenzen 6,8 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij om deze droom een stap dichterbij te brengen. Deze behandeling moet mogelijk zijn voor iedereen die haar nodig heeft, waar ook ter wereld. Zodat de honderdduizenden mensen met deze venijnige ziekte ook hún dromen op een gezond en productief leven waar kunnen maken. Lees meer over dit droomproject

 

Voortzetting samenwerking

Eind 2012 maakte de Postcode Loterij bekend haar samenwerking met Artsen zonder Grenzen met 5 jaar te verlengen. Dit betekent dat Artsen zonder Grenzen tot en met 2017 verzekerd is van structurele steun van de grootste goede doelenloterij van Nederland.

 

© Andrea Bruce/Noor Images

 

Medische zorg dichterbij brengen in Afghanistan

Door onveiligheid, lange afstanden en hoge kosten kunnen veel inwoners van Afghanistan maar nauwelijks medische zorg krijgen. Mensen moeten nachtenlang wachten tot gevechten ophouden. Artsen zonder Grenzen werkt er in 4 ziekenhuizen. Op zondag 13 april werd dit korte filmpje uitgezonden op de Nederlandse televisie tijdens het programma Eén tegen 100.

Bekijk het filmpje over Afghanistan op YouTube

 

 

Noodhulp in Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuid-Sudan

Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht voor de golf van geweld die in beide landen raast. Onze ziekenhuizen en klinieken worden overspoeld met patiënten. Onze hulpverleners behandelen gewonden, bieden medische zorg en zorgen voor schoon water. Op zondag 13 april werd dit korte filmpje uitgezonden op de Nederlandse televisie tijdens het programma Eén tegen 100.

Bekijk het filmpje over de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuid-Sudan op YouTube

 

 

Centraal-Afrikaanse Republiek na de coup van maart 2013

De Centraal-Afrikaanse Republiek is één van de armste landen ter wereld. Sinds de coup van rebellen is de situatie nóg verder achteruitgegaan. Artsen zonder Grenzen probeert met mobiele klinieken de basisgezondheidszorg weer op gang te krijgen. Een korte film zoals op 20 oktober 2013 uitgezonden in Miljoenenjacht, de quizshow van de Nationale Postcode Loterij.

Bekijk het filmpje over de Centraal-Afrikaanse Republiek op YouTube

 

Onze terreinwagens in Miljoenenjacht

Artsen zonder Grenzen gebruikt terreinwagens als ambulance, om bij een vluchtelingenkamp te komen, mobiele hulpposten en vaccinatieacties uit te voeren en onze klinieken en ziekenhuizen te bevoorraden. Voor Miljoenenjacht, de quizshow van de Nationale Postcode Loterij, mocht Winston Gerschtanowitz zich een dagje uitleven in een van onze speciaal uitgeruste wagens. (Uitzending op RTL4 van zondag 25 november).

Bekijk het filmpje op YouTube

 

De 'koude keten' van Artsen zonder Grenzen

Mede dankzij de steun van de Postcode Loterij heeft Artsen zonder Grenzen in 2010 meer dan 870.000 kinderen en volwassenen ingeënt. Deze vaccins moeten gekoeld getransporteerd worden, dit wordt de ‘koude keten’ genoemd. Voor de uitzending van Miljoenenjacht op 4 december 2011 nam Winston Gerschtanowitz, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, een kijkje in de voorraad van Artsen zonder Grenzen vlakbij Schiphol.

Bekijk het filmpje op YouTube

 

Bekijk ook

 

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen mensen mee met de loterij. Sinds haar oprichting heeft de loterij ruim 4 miljard euro uitgekeerd aan de goede doelen die zij ondersteunt. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Sluit zoeken

Zoekveld