© Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij

Artsen zonder Grenzen is één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland.

Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur. Sinds 1993 ontvangt Artsen zonder Grenzen een bijdrage van de Postcode Loterij.

 

© Andrea Bruce/Noor Images

 

Grote steun

Artsen zonder Grenzen ontvangt uit de opbrengst 2013 een bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst met alle begunstigden op 4 februari 2014. Jaarlijks ontvangt Artsen zonder Grenzen een belangrijke financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Dankzij alle deelnemers van de loterij hebben wij in totaal ruim 300 miljoen euro aan verschillende projecten kunnen besteden. Mede dankzij deze bijdragen kan Artsen zonder Grenzen haar projecten uitvoeren en daarbij haar onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie waarborgen.

 

 

Droomfonds

Een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen, dat is de droom van Artsen zonder Grenzen. In februari 2013 kreeg Artsen zonder Grenzen 6,8 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij om deze droom een stap dichterbij te brengen. Deze behandeling moet mogelijk zijn voor iedereen die haar nodig heeft, waar ook ter wereld. Zodat de honderdduizenden mensen met deze venijnige ziekte ook hún dromen op een gezond en productief leven waar kunnen maken

 

Voortzetting samenwerking

Eind 2012 maakte de Postcode Loterij bekend haar samenwerking met Artsen zonder Grenzen met 5 jaar te verlengen. Dit betekent dat Artsen zonder Grenzen tot en met 2017 verzekerd is van structurele steun van de grootste goede doelenloterij van Nederland.

 

 

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen mensen mee met de loterij. Sinds haar oprichting heeft de loterij ruim 4 miljard euro uitgekeerd aan de goede doelen die zij ondersteunt. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Sluit zoeken

Zoekveld