Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X
NIEUWSARTIKEL PDF versie Afdrukken
Terug naar nieuwsoverzicht

Artsen zonder Grenzen chirurg gedood in Syrië

05-09-2013

Artsen zonder Grenzen maakt bekend dat een Syrische chirurg die voor Artsen zonder Grenzen in Noord-Syrië werkte, is gedood. Het levenloze lichaam van Muhammed Abyad werd op dinsdag 3 september gevonden in de provincie Aleppo. Dokter Muhammed Abyad was 28 jaar oud. De precieze omstandigheden rondom zijn dood zijn op dit moment onduidelijk.

 

Muhammed Abyad

Artsen zonder Grenzen betuigt haar diepgevoeld medeleven aan de familie en vrienden van Muhammed Abyad. Dokter Abyad werkte in een ziekenhuis in de noordwestelijke provincie Aleppo dat door Artsen zonder Grenzen wordt gerund om slachtoffers van de oorlog te verzorgen.

 

Woede en verdriet

'Zijn dood is een verschrikkelijk verlies voor zijn familie, voor zijn patiënten en voor Artsen zonder Grenzen,' verklaart Joan Tubau, directeur van de Spaanse tak van Artsen zonder Grenzen die het hulpproject in de Aleppo provincie voert. 'We zijn woedend over deze aanval op een jonge, bevlogen chirurg die onvermoeibaar werkte om de levens van zijn landgenoten te redden.'

 

Impact op hulpverlening

Artsen zonder Grenzen wijst alle strijdende partijen op hun plicht om voor bescherming van humanitaire hulpverleners te zorgen. De medische noodhulporganisatie maakt zich zorgen dat dit soort aanvallen een directe impact zullen hebben op het vermogen van hulporganisaties om medische hulp te verlenen.

 

Meer weten over de hulp van Artsen zonder Grenzen in Syrië