Gynaecoloog Rodnie

en haar team in Haïti

Arts Rodnie uit Haïti werkt al 13 jaar voor Artsen zonder Grenzen. Ze is gespecialiseerd in gynaecologie en verloskunde. In Haïti heeft ze hulp verleend aan slachtoffers van de hevige aardbeving in 2010 en eerder dit jaar, in 2021. Op dit moment werkt ze als medisch coördinator in een van onze projecten. Hoe Rodnie bij ons terecht is gekomen? Dat vertelt ze in de video.

Projectmanager Emmerson

en zijn team in Afghanistan

Emmerson is 36 jaar en komt uit Harare, een stad in Zimbabwe. Hij heeft een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg en werkt al 9 jaar voor Artsen zonder Grenzen. Op dit moment is hij projectmanager in de provincie Helmand, in Afghanistan. Waarom het werk van Emmerson en zijn team zo belangrijk is, legt hij uit in deze video.

Psycholoog Tom

en zijn team in Nigeria

Sinds 2019 is Tom uit Nigeria een van onze psychosociaal hulpverleners. Hij verleent zorg aan mensen die zijn gevlucht en die te maken hebben gehad met seksueel geweld of ontvoering. In ons kinderziekenhuis in Sokoto helpt Tom kinderen met de ziekte noma. Zij worden vaak gepest en buitengesloten om de verminkingen in hun gezicht, een gevolg van deze ziekte. Wat dit werk voor hem de moeite waard maakt, vertelt hij in de video.