Jouw voordeel

Stel: je wilt 5 jaar lang elk jaar 100 euro aan Artsen zonder Grenzen doneren. Je inkomen valt in belastingtarief 2 (49,5%). Bij de belastingaangifte kan je dan 43% van de volledige donatie terugkrijgen. 43 euro dus! Je donatie van 100 euro kost dan uiteindelijk maar 57 euro. Wij betalen (dankzij onze ANBI-status) geen belasting over deze inkomsten. Jouw donatie wordt dus voor 100% besteed aan het helpen van mensen in nood.

Of kies ervoor om je belastingvoordeel aan ons te schenken. Terwijl het je netto maar 100 euro kost, doneer je in dit geval 175 euro! En wij kunnen de volledige 175 euro besteden.

N.B. Vanaf 2020 wordt het jaarlijkse tarief van aftrekposten in de hoogste belastingschijf geleidelijk verminderd van 46% naar 37,05% in 2023.

Regel het eenvoudig

Om van het belastingvoordeel te profiteren, moet de overeenkomst schriftelijk zijn vastgelegd. Dit is heel makkelijk: het is gratis en er hoeft geen notaris aan te pas te komen:

 • Download het formulier voor de periodieke schenkingsovereenkomst. Ontvang je het formulier liever per post? Dat kan. Mail je adresgegevens naar schenking@artsenzondergrenzen.nl.
 • Print het uit, vul de gegevens in en onderteken het formulier.

Formulier voor periodieke schenkingsovereenkomst

Download
 • Stuur het formulier in een envelop naar (postzegel is niet nodig):
  Artsen zonder Grenzen
  Antwoordnummer 11015
  1000 PB AMSTERDAM
 • Wij zorgen ervoor dat het formulier wordt verwerkt. Het originele document sturen wij terug voor je eigen administratie. Dit is nodig voor de belastingaangifte.
 • Geregeld!

Let op: De looptijd van een periodieke gift is minimaal 5 jaar. In het formulier bij het onderdeel ‘looptijd’, kun je een einddatum noteren. Als je hier niks noteert, kan je de schenking na 5 jaar zelf op elk gewenst moment beëindigen. Giften die je hebt gedaan voor het sluiten van de overeenkomst, tellen niet mee als periodieke gift.

4 voorwaarden om voor belastingvoordeel in aanmerking te komen:

 1. Je hebt de periodieke schenking schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Deze kun je hier downloaden.
 2. Je geeft minimaal 5 jaar achter elkaar.
 3. De hoogte van je gift is elk jaar hetzelfde (minimaal 50 euro).
 4. Je schenking gaat naar een goed doel met ANBI-status. Artsen zonder Grenzen heeft deze status.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Neem contact op met Amita Ramai via 020-5208999 of schenking@artsenzondergrenzen.nl. Wil je alle informatie nog eens rustig doorlezen? Download dan onze brochure via onderstaande button.

Brochure: 'Periodiek schenken aan Artsen zonder Grenzen'.

Download
Het is eigenlijk een win-win-situatie. Ik krijg een deel van mijn gift terug. Meer noodhulp, voor hetzelfde geld. Dat lijkt mij een hele goede zaak.
Mevrouw van Leeuwen, Amsterdam

Meer informatie over nalaten en gift in testament