Missing Maps mapathon

Samen met een groep vrijwilligers, Artsen zonder Grenzen supporters zoals jij, brengen we een vooraf gekozen gebied in kaart. Met een aantal van onze medewerkers en een paar instructeurs, gaan we aan de slag om van satellietfoto’s een actuele, gedetailleerde kaart te maken.

Met deze kaarten kunnen wij en andere hulporganisaties beter en sneller hulpverlenen in gebieden waar dat hard nodig is. Het maken van zo’n ‘map’ is supereenvoudig.

Waarom?

In de crisisgebieden waar we werken, ontbreken vaak goede kaarten waardoor het moeilijk is om snel en effectief hulp te verlenen: Hulpverleners moeten het regelmatig doen met handgetekende kaarten of vage aanwijzingen waar een dorp of een straat zich bevindt. We bereiken de plekken vaak wel, maar om bijvoorbeeld een epidemie in te dammen is accurate informatie cruciaal. Kortom: gedetailleerde kaarten zijn essentieel voor snelle, effectieve hulp en kunnen ons helpen levens te redden. Het kost veel tijd om deze, vaak uitgestrekte, gebieden in kaart te brengen, en daarom hebben we jouw hulp nodig!

Programma

 • Woensdagavond 13 november

  Hoe ziet de avond eruit?

  18.00 uur - Ontvangst met pizza & een drankje

  18.15 uur - Korte introductie over ons werk en over mapping

  18.30 uur - Start mapping

  Korte uitleg over hoe wij de kaarten gebruiken in ons werk.

  21.00 uur - We sluiten af en laten zien hoeveel huizen, wegen en gebouwen er in kaart zijn gebracht.

  Afsluitende borrel

Wat heb je nodig?

Alleen een laptop (helaas kunnen we geen computers voorzien), een computermuis en je enthousiasme! (Een muis is niet verplicht, maar maakt het mappen HEEL VEEL gemakkelijker.)

Belangrijk: De uitleg en presentaties op deze avond zullen voornamelijk in het Engels worden gegeven. Ook de software die gebruikt wordt tijdens deze avond is voornamelijk Engelstalig.

Meld je snel aan want de capaciteit is beperkt.

Je kunt je hier, eventueel met introducé, aanmelden. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via mapathon@artsenzondergrenzen.nl of 020-755 95 60.

Locatie

Kantoor Artsen zonder Grenzen, Plantage Middenlaan 14, Amsterdam. Bekijk hier de locatie op de kaart. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Meer over Missing Maps en mapathons

*‘Benieuwd naar de geschiedenis van Missing Maps? Lees het hier.

Missing Maps’ is een internationaal initiatief van Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT).

Lieke Drion

Lieke Drion

Event coordinator

Heb je vragen of hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact met ons op.