Fonds op naam

U wilt persoonlijk een verschil maken voor anderen én u hebt de middelen waarmee veel goed werk kan worden verricht. Maar u wilt het niet alleen doen. Met een fonds op naam binnen Artsen zonder Grenzen kunnen we samen hulp bieden aan mensen in nood.

 

Hoe werkt het? Een fonds op naam is mogelijk vanaf
€ 50.000. U kunt uw gift via een eenmalige of periodieke schenking doneren. Uw gift is, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. Het fonds op naam vormt geen apart rechtspersoon, maar wordt bij Artsen zonder Grenzen ondergebracht. Wij beheren en besteden uw gelden zoals wij dat met u afgesproken hebben.

 

U kiest dus hoe de middelen in het fonds worden besteed: voor al onze noodhulp of een specifiek thema, zoals moeder-en-kindzorg of voor de behandeling van mensen met aids. Wij maken vervolgens afspraken over hoe u op de hoogte blijft van de bestedingen en resultaten.

 

U kunt een fonds op naam bij leven afsluiten of een fonds op naam in uw testament opnemen. U kunt ook een fonds op naam starten als eerbetoon aan iemand die u dierbaar is en wiens levensfilosofie u graag een inspiratie wil laten zijn voor anderen.

 

Meer weten? Of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze relatiemanagers. Voor een fonds op naam bij leven is dat Kathy Rombouts, 020 520 8910 of kathy.rombouts@amsterdam.msf.org. Voor een fonds op naam in een testament is dat Frank Theunissen, 020 520 8949 of frank.theunissen@amsterdam.msf.org.

 

Meer informatie vindt u ook in onze brochure ‘Een bijzondere manier van helpen’. Of download direct de overeenkomst fonds op naam.