Gastspreker nodig

Wat doet Artsen zonder Grenzen precies, waar bestaat ons werk uit en wat voor mensen heeft Artsen zonder Grenzen nodig?

Op zoek voor een bijeenkomst op universiteit, hogeschool, middelbare school of bijvoorbeeld de Rotaryclub naar een persoonlijk verhaal van een van onze medewerkers? Onze hulpverleners verzorgen graag een presentatie over Artsen zonder Grenzen, de medische hulp die wij verlenen en de situatie van mensen die in nood verkeren.

 

Presentatie Artsen zonder Grenzen

De teams van Artsen zonder Grenzen bestaan uit artsen, verpleegkundigen en paramedici, maar ook uit logistieke, technische en financieel ondersteunende medewerkers, water-en-sanitatiespecialisten en coördinators. Een gastspreker die zelf als hulpverlener in één of een aantal van onze hulpprojecten heeft gewerkt geeft informatie over ons werk en onze organisatie. Onze medewerker vertelt vanuit eigen ervaring over het lot van de mensen in oorlogs- en conflictgebieden en hoe het is om voor Artsen zonder Grenzen te werken.

 

Onze gastspreker

Onze gastspreker komt graag naar universiteit, hogeschool, middelbare school, bedrijf of vereniging om een presentatie over Artsen zonder Grenzen te geven. Omdat zij deze presentaties op vrijwilligersbasis geven, kunnen wij helaas de beschikbaarheid van onze sprekers niet garanderen. Hou er daarom rekening mee dat wij gemiddeld twee maanden nodig hebben om een geschikte spreker te vinden en daarmee ook om de naam van de spreker door te geven.

 

Praktische informatie presentatie

De presentatie bestaat uit een algemeen deel over Artsen zonder Grenzen, vervolgens deelt de spreker haar of zijn persoonlijke ervaringen met het publiek. De presentatie duurt ongeveer 1 uur. In overleg kan de lengte aangepast worden. Onze sprekers vragen geen vergoeding voor hun tijd, wel vragen wij je de reiskosten aan de spreker te vergoeden.

 

Spreker aanvragen en contact

Spreker aanvragen voor een presentatie over Artsen zonder Grenzen? Vul het aanvraagformulier in of neem contact op met de vereniging van Artsen zonder Grenzen via e-mail vragen@artsenzondergrenzen.nl. Van 14 juli tot en met 8 september kunnen wij in verband met het zomerreces geen aanvragen voor gastsprekers in behandeling nemen. Je kunt echter wel een aanvraag indienen via het formulier, vanaf 8 september gaan wij met nieuwe aanvragen aan de slag!