Gastspreker nodig

Wat doet Artsen zonder Grenzen precies, waar bestaat ons werk uit en wat voor mensen heeft Artsen zonder Grenzen nodig?

Op zoek voor een bijeenkomst op universiteit, hogeschool, middelbare school of bijvoorbeeld de Rotaryclub naar een persoonlijk verhaal van een van onze medewerkers? Onze hulpverleners verzorgen graag een presentatie over Artsen zonder Grenzen, de medische noodhulp die wij verlenen en de situatie van mensen die in nood verkeren.

 

Presentatie Artsen zonder Grenzen

De teams van Artsen zonder Grenzen bestaan uit artsen, verpleegkundigen en paramedici, maar ook uit logistieke, technische en financieel ondersteunende medewerkers, water-en-sanitatiespecialisten en coördinators. Een gastspreker die zelf als hulpverlener in één of een aantal van onze hulpprojecten heeft gewerkt geeft u informatie over het werk van Artsen zonder Grenzen. De presentatie biedt inzicht in ons werk en onze organisatie. Onze medewerker vertelt vanuit eigen ervaring over het lot van de mensen in oorlogs- en conflictgebieden en hoe het is om voor Artsen zonder Grenzen te werken.

 

Onze gastspreker

Onze gastspreker komt graag naar universiteit, hogeschool, middelbare school of vereniging (zoals bijvoorbeeld de Rotaryclub) om aan studenten, leerlingen of leden een presentatie over Artsen zonder Grenzen te geven. Het gaat om mensen die voor Artsen zonder Grenzen hebben gewerkt maar veelal nu een baan in Nederland hebben. Zij kunnen als medische of niet-medische hulpverlener voor Artsen zonder Grenzen gewerkt hebben. Omdat zij op vrijwilligersbasis de presentaties over ons werk geven kunnen wij helaas geen garantie geven over de beschikbaarheid van een spreker voor een presentatie op een bepaalde datum en tijd.

 

Praktische informatie presentatie

De presentatie bestaat uit een algemeen deel over Artsen zonder Grenzen, vervolgens deelt de spreker haar of zijn persoonlijke ervaringen met het publiek. De presentatie duurt in de regel ongeveer 1 tot 1,5 uur. In overleg kan de lengte aangepast worden. Ook kunnen wij een interactieve workshop over bepaalde aspecten van ons werk organiseren. Er zijn geen kosten verbonden aan de presentatie, wel waarderen wij het zeer als de reiskosten van de spreker worden vergoed.

 

Spreker aanvragen en contact

Spreker aanvragen voor een presentatie over Artsen zonder Grenzen? Vul het aanvraagformulier in of neem contact op met de vereniging van Artsen zonder Grenzen via e-mail association.msfh@amsterdam.msf.org

Sluit zoeken

Zoekveld