Hulp komt Jemen niet in, levens in gevaar

Jemen is gesloten voor humanitaire hulp. De door Saoedi-Arabië geleide coalitie blokkeert alle toegangspoorten. Wij maken ons grote zorgen om het lot van de noodlijdende bevolking.

Sinds 6 november is Jemen ontoegankelijk voor humanitaire hulpverlening. Artsen zonder Grenzen krijgt daarom geen hulpverleners en essentiële voorraden het land in. De Saoedische coalitie blokkeert grenzen, havens en vliegvelden.

 

Medische en humanitaire hulp cruciaal

De humanitaire nood in het door oorlog geteisterde land is enorm. Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen om het lot van miljoenen Jemenieten. Hulporganisaties moeten dan ook onmiddellijk weer toegang krijgen om cruciale medische en humanitaire hulp te kunnen geven.

 

Steun onze medische teams

 

18 miljoen mensen in acute nood

Volgens de VN hebben ruim 18 miljoen mensen in Jemen humanitaire hulp nodig. 3 miljoen mensen zijn nu in eigen land op de vlucht. Tienduizenden mensen zijn al omgekomen door het oorlogsgeweld. Voedsel, water en brandstof zijn schaars. De medische zorg in het land is grotendeels ingestort. Ziekenhuizen zijn geraakt bij luchtaanvallen, personeel krijgt geen salaris meer.

 

De eerste hulp van het ziekenhuis in Aden, Jemen. Artsen zonder Grenzen werkt in 12 ziekenhuizen in het land.

 

Hulp van Artsen zonder Grenzen in Jemen

Artsen zonder Grenzen heeft haar hulp in het land voortdurend uitgebreid nadat de burgeroorlog losbarstte. Onze teams werken in 12 ziekenhuizen door het hele land en ondersteunen 18 andere ziekenhuizen. We behandelden tot nu toe ruim 32.900 patiënten. Noodhulp blijft bittere noodzaak. En onbelemmerde toegang tot Jemen is daarom van levensbelang voor de bevolking.