In memoriam

Op dinsdag 2 juni 2015 verloren drie van onze collega’s hun levens in een helikoptercrash in Nepal.

Sandeep Mahat, Jessica Wilford en Sher Bahadur Karki (Raj) vlogen terug naar Kathmandu na het verlenen van medische en humanitaire hulp in door de aardbeving getroffen dorpen in het Sindhupalchowk-district. Wij zullen hen allen vreselijk missen.

 

 

Sandeep, arts, werkte sinds september 2006 voor Artsen zonder Grenzen. Het leeuwendeel van zijn werkende leven wijdde hij aan zijn werk met ons. Hij was zeer geliefd binnen Artsen zonder Grenzen en hij stond bekend als een rots in de branding. Hij werkte lange tijd in Nepal en India. Toen de aardbeving zijn moederland Nepal in april trof, was hij een van de eersten die hulp bood. Sandeep zal altijd in onze herinnering blijven om de trots waarmee hij over zijn werk voor ons sprak, waarmee hij anderen inspireerde ook bij ons te komen werken. Mensen die hem goed kenden noemen zijn bedachtzame en attente natuur, de steun en raad die hij bood aan ieder om hem heen, hoe druk hij het zelf ook had. Hij was een mentor. Hij laat een vrouw en twee dochtertjes achter.

 

Jessica, tevens arts, werkte voor het eerst voor Artsen zonder Grenzen in september 2012. Zij werkte in Goronyo, Nigeria, toen zij voor een noodhulpactie vanwege grootschalige loodvergiftiging naar Zamfara, ook in Nigeria, ging om ernstig zieke kinderen te behandelen. Van maart tot en met november 2014 werkte zij in Wardher en Gambella, in Ethiopië. Zij aarzelde geen moment om hulp te bieden aan de aardbevingsslachtoffers in Nepal. Jessica’s glimlach zal blijven stralen in de gedachten van iedereen die met haar heeft gewerkt en zal hen bijblijven als teken van haar altijd goede humeur en de gulheid van haar grote hart. Zij was een positief ingestelde en toegewijde dokter, altijd klaar voor een dansje om even te ontspannen. Onze gedachten zijn met haar familie en haar vriend.

 

Raj, psycholoog, was nog maar net begonnen bij Artsen zonder Grenzen nadat hij eerder dit jaar zijn postdoctorale studie in psychologische counseling had afgerond. Hij was blij dat hij zijn landgenoten kon helpen na de aardbeving. Een aantal van zijn vrienden bij Artsen zonder Grenzen had eerder met hem gewerkt, en in de korte tijd dat hij bij ons werkte heeft hij een blijvende indruk gemaakt op zijn nieuwe collega’s. Hij zal in hun herinnering blijven om zijn hartelijke ondersteuning, zijn aanmoedigingen om de moed erin te houden, en zijn zichtbare blijdschap als hij met zijn kleine zoontje aan het zwemmen was. Hij laat een vrouw en een zoontje achter.

 

Wij zullen Sandeep, Jessica en Raj missen en betuigen bij deze nogmaals ons oprecht medeleven voor hun families en naasten. Wij nemen met grote droefheid afscheid van hen. Moge zij in vrede rusten.

 

Artsen zonder Grenzen

 

Juni 2015

Sluit zoeken

Zoekveld