Eerste ‘Survival Games’ groot succes

donderdag 22 oktober 2015

20 teams deden in de nacht van 16 op 17 oktober mee aan de eerste Survival Games voor Artsen zonder Grenzen het Amsterdamse Bos. De deelnemers haalden maar liefst 48.299 euro aan sponsorgeld op.

 

Grote druk

Van 10 uur ’s avonds tot 10 uur ’s ochtends moesten de deelnemers in het Amsterdamse Bos een zogenaamde uitbraak van een onbekend virus indammen en zoveel mogelijk levens redden. Snel handelen onder grote druk, strategisch denken, organiseren en samenwerken waren cruciaal. De uitdaging was niet alleen mentaal, maar ook fysiek: de deelnemers moesten flinke afstanden fietsen en hardlopen.

 

Cruciale eigenschappen

Via de Survival Games kregen de deelnemers een indruk van de cruciale eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op een missie gaat. Bovendien steunden ze daarmee medische hulp aan mensen in crisisgebieden wereldwijd, die hulp hard nodig hebben.

 

Resultaat

Artsen zonder Grenzen feliciteert alle deelnemers met het geweldige resultaat en bedankt hen voor hun inzet! Ook Sporters in Actie, die belangeloos dit evenement voor ons heeft georganiseerd, willen we van harte bedanken!