Explosie Hassakeh, Syrië: Artsen zonder Grenzen biedt hulp aan slachtoffers

maandag 20 november 2017

Een auto-explosie leidde tot veel gewonden en doden onder vluchtelingen van gevechten in Deir Ez Zo. De ontploffing vond afgelopen weekend plaats in Hassakeh, in het noordoosten van Syrië. 52 slachtoffers, van wie 3 in zeer kritieke toestand, zijn verzorgd in het ziekenhuis in Hassakeh waar Artsen zonder Grenzen werkt.

 

Checkpoint

Eén van hen vertelde aan hulpverleners van Artsen zonder Grenzen: ‘Ik zat met familie en nog heel veel andere mensen in een vrachtwagen. Wij zijn Deir Er Zor ontvlucht vanwege de oorlog. Ik was op weg naar Al Hassakeh. Toen we bij een checkpoint vlakbij Rojava (gebruikt door sommige Koerden als aanduiding van het noordoosten van Syrië, red.) aankwamen, ontplofte een auto. Ik ben twee broers verloren. Ik en mijn twee zonen zijn naar dit ziekenhuis gebracht.’

 

Slachtoffers

Het is niet vanzelfsprekend dat alle slachtoffers op tijd medische hulp hebben gekregen. ‘Wij vermoeden dat velen zijn gestorven voordat ze het ziekenhuis konden bereiken vanwege de reisbeperkingen in het gebied,’ aldus Satoru Ida, hulpcoördinator van Artsen zonder Grenzen voor onze projecten in Syrië.