Hulp na evacuatie Oost-Aleppo: medische zorg en hulpgoederen

vrijdag 06 januari 2017

Sinds de evacuatie van een groot deel van de bevolking van Oost-Aleppo in Syrië, geeft Artsen zonder Grenzen medische zorg aan mensen in gouvernement Idlib, deelt zij hulpgoederen uit en ondersteunt zij ziekenhuizen in de regio met medicijnen en medische voorraden.

 

Mobiele teams

Mobiele teams zijn in dorpen in het gouvernement Idlib gestart met het geven van medische zorg aan mensen die Oost-Aleppo hebben verlaten. Patiënten hebben vooral luchtweginfecties, gastritis en lichaamspijnen. Op verschillende plaatsen in Idlib waar mensen zijn opgevangen door gastgemeenschappen, heeft Artsen zonder Grenzen hulpgoederen uitgedeeld (kookgerei, hygiënekits, matrassen en warme dekens). Ook ondersteunt Artsen zonder Grenzen verschillende ziekenhuizen in de regio met medicijnen, medische voorraden, brandstof, tenten voor klinieken en generatoren.

 

Behandelen brandwondslachtoffers

Artsen zonder Grenzen bekijkt voortdurend of er gaten vallen in de zorg aan de mensen die Oost-Aleppo zijn ontvlucht en staat klaar om hulp te geven als dat nodig is. In de gouvernementen Idlib, Aleppo en Hama ondersteunt Artsen zonder Grenzen in totaal 23 medische voorzieningen met medicijnen en medische voorraden. In een van de grotere ziekenhuizen behandelt Artsen zonder Grenzen zelf mensen met brandwonden.

 

Artsen zonder Grenzen werkt in het noorden van Syrië, ondersteunt medische posten en ziekenhuizen en biedt medische hulp aan vluchtelingen in buurlanden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken aan de Syrische overheid krijgen wij geen toestemming om in gebieden te werken die door de overheid worden gecontroleerd.