Nationale Postcode Loterij steunt Artsen zonder Grenzen met 13,5 miljoen

dinsdag 05 maart 2019

De loterij maakte het bedrag bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala, een bijeenkomst met al haar beneficiënten, in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De 13,5 miljoen komt uit de opbrengst van de loterij over 2018. Onze organisatie is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij.

 

Van links naar rechts adjunct-directeur Frido Herinckx, algemeen directeur Nelke Manders en coördinator relatiemanagement Gerbren Deves.

 

Dankzij trouwe deelnemers

Dankzij haar 2,9 miljoen trouwe deelnemers schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 357 miljoen euro aan 112 goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen.

 

Amara is de jongste uit een gezin van 10 kinderen. Ze is met ademhalingsproblemen opgenomen op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Zahle dat we ondersteunen. Het gezin is gevlucht uit Syrië en woont nu in een vluchtelingenkamp in Libanon.

 

Belangrijke steun

‘Artsen zonder Grenzen helpt mensen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben. De steun van de Nationale Postcode Loterij helpt ons in deze en dat waarderen wij zeer. De bijdrage is een grote steun voor onze slagvaardigheid en flexibiliteit en dat is enorm belangrijk voor het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie, in landen als Libië, Syrië, de Democratische Republiek Congo en Irak, zegt Frido Herinckx, adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen.

 

Sinds 1993

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 370 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden.