AzG Live LIVE

Nelke Manders is de nieuwe directeur van Artsen zonder Grenzen

vrijdag 01 september 2017

Nelke Manders is vanaf 25 september de nieuwe algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen. Nelke is geen onbekende binnen de organisatie: ze werkte eerder lange tijd voor ons, onder meer in Sudan en Afghanistan.

 

Directeursfuncties

Nelke was als organisatieadviseur in dienst bij Berenschot, voordat zij in 1998 bij Artsen zonder Grenzen begon. Van 1998 tot 2006 was zij onder andere projectcoördinator in Tadzjikistan en Sudan en landencoördinator in Bangladesh, Ivoorkust en Afghanistan. Daarna was zij directeur bij onder andere Milieudefensie, GGZ Noord-Holland-Noord, kanker.nl en Wemos.

 

Nelke bij haar recente projectbezoek aan Irak

 

Voorrecht

Nelke is altijd betrokken gebleven bij het werk van Artsen zonder Grenzen: ‘Het is een unieke groep van mensen met een gezamenlijke passie, wilskracht en professionaliteit, die zich volledig inzet om hulp te bieden aan degenen die dat het hardst nodig hebben, waar dan ook ter wereld. Het persoonlijk contact brengt een stukje menselijkheid in onmenselijke situaties. Het is een voorrecht om samen onafhankelijke keuzes te maken in lijn met ons humanitair-medisch kompas. Ik kijk er ontzettend naar uit om me weer volledig in te zetten voor de belangrijke missie die we als Artsen zonder Grenzen hebben’.

 

Brede achtergrond

‘We zijn er van overtuigd dat we met Nelke Manders de perfecte directeur hebben gevonden om de organisatie professioneel en met passie te leiden’, zegt Wilna van Aartsen, voorzitter van Artsen zonder Grenzen. ‘Door haar ervaring bij Artsen zonder Grenzen en haar brede achtergrond buiten de organisatie is ze de juiste persoon voor deze uitdagende en verantwoordelijke functie.’

 

Erkentelijk

Nelke Manders volgt Arjan Hehenkamp op als directeur. De vastgestelde termijn voor directeursfuncties bij Artsen zonder Grenzen is zes jaar en deze termijn is voor zijn positie afgelopen. We zijn Arjan zeer erkentelijk voor zijn ongekende inzet, kundigheid en gedrevenheid als directeur.