Nigeria: Artsen zonder Grenzen veroordeelt luchtbombardement op vluchtelingenkamp in Rann

vrijdag 20 januari 2017

Update 20 januari 2017:

Het dodental na de luchtaanval op het vluchtelingenkamp in Rann, in de Nigeriaanse deelstaat Borno, is opgelopen tot 90. Het merendeel van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. Bewoners en gemeenschapsleiders zeggen zelfs dat er tot 170 mensen zouden zijn omgekomen. Dit is echter niet bevestigd.

 

Oorspronkelijke bericht van 17 januari 2017:

Artsen zonder Grenzen veroordeelt ten strengste het luchtbombardement op het vluchtelingenkamp in Rann, in de Nigeriaanse deelstaat Borno. Ten minste 52 mensen zijn bij de aanval gedood en 120 gewond geraakt bij het bombardement van het Nigeriaanse leger, zegt de hulporganisatie.

 

Onaanvaardbaar

‘Deze grootschalige aanval op kwetsbare mensen die al extreem geweld ontvlucht zijn, is choquerend en onaanvaardbaar’, zegt Dr. Jean-Clément Cabrol, operationeel directeur van Artsen zonder Grenzen. ‘De veiligheid van burgers moet gerespecteerd worden. Wij vragen dan ook met klem aan alle partijen om de medische evacuatie te faciliteren, door de lucht of via de weg, van de overlevenden die dringend medische hulp nodig hebben.’

 

Het vluchtelingenkamp in Rann, in Borno staat, Nigeria  na het bombardement van 17 januari 2017.

 

Gewonden

De medische teams van Artsen zonder Grenzen verzorgen momenteel 120 gewonden in de kliniek van de hulporganisatie in Rann. Het medische en chirurgische personeel van de organisatie dat in de buurlanden gestationeerd is, maakt zich klaar om patiënten te verzorgen.

 

Artsen zonder Grenzen werkt sinds 1971 in Nigeria en is één van de weinige hulporganisaties die nog steeds actief is in bepaalde moeilijk bereikbare zones van het land.

Sluit zoeken

Zoekveld