Oost-Aleppo, Syrië: ambulances trotseren gevaar om gewonden naar ziekenhuizen te brengen

woensdag 12 oktober 2016

De nog functionerende ziekenhuizen in het oosten van Aleppo hebben de grootste moeite om gewonden door luchtaanvallen met ambulances te halen. In het belegerde gebied zijn nog maar elf ambulances actief. De afgelopen maand alleen al zijn vijf ambulances direct geraakt door bommen. Chauffeurs en hulpverleners raakten daarbij gewond.

 

Aanvallen op reddingsteams

Medische organisaties in Aleppo melden dat dubbele aanvallen regelmatig plaatsvinden. ‘Zodra reddingsteams een getroffen gebied bereiken, raken gevechtsvliegtuigen dat gebied nog een keer, met meer doden en gewonden tot gevolg, ook onder de hulpverleners,’ zegt Ahmed Sweid, die het ambulancesysteem runt. ‘We verliezen medewerkers en voertuigen. De belegering zorgt er bovendien voor dat we geen materiaal kunnen krijgen om reparaties uit te voeren.’

 

 

Ambulancesysteem

Het ambulancesysteem, dat bestaat uit een team van 35 chauffeurs en hulpverleners, wordt gerund door het Directoraat van Volksgezondheid in Oost-Aleppo. Daarnaast zijn er vrijwilligers en hulporganisaties actief die gewonden vervoeren.

Sluit zoeken

Zoekveld