Panama wil registratie reddingsschip Aquarius intrekken

maandag 24 september 2018

De Panamese Maritieme Autoriteit (PMA) heeft aangekondigd dat ze, onder economische en politieke druk van de Italiaanse overheid, de registratie van het reddingsschip Aquarius intrekken. Artsen zonder Grenzen en SOS MEDITERRANEE zijn geschokt door deze aankondiging. 

 

De dodelijkste zeeroute ter wereld

De beslissing veroordeelt honderden mannen, vrouwen en kinderen die wanhopig op zoek zijn naar veiligheid tot de verdrinkingsdood. De Aquarius is het laatste reddingsschip dat nog over is op de dodelijkste zeeroute ter wereld.

 

Oproep aan Europa

SOS MEDITERRANEE en Artsen zonder Grenzen roepen de Europese regeringen op om ervoor te zorgen dat de Aquarius door kan gaan met haar missie op de Middellandse zee. Dit door de Panamese autoriteiten te laten weten dat de bedreigingen van de Italiaanse regering ongegrond zijn of door onmiddellijk een nieuwe vlag te leveren waaronder de Aquarius kan varen. Voor Artsen zonder Grenzen en SOS MEDITERRANEE bewijzen deze acties nog maar eens hoe ver de Italiaanse regering bereid is te gaan. Dit terwijl ze weten dat het enige gevolg is dat mensen blijven sterven op zee en dat er geen getuigen aanwezig zullen om de ontwikkelingen op de Middellandse zee te monitoren. Klik hier voor meer informatie over de Aquarius.