Steun Nationale Postcode Loterij uit opbrengst 2016

woensdag 08 februari 2017

Artsen zonder Grenzen ontvangt het geweldige bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij uit de opbrengst van 2016. Dit maakte de loterij maandagavond 6 februari bekend tijdens een bijeenkomst met alle beneficiënten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Onze organisatie is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij.

 

Dankzij trouwe deelnemers

Dankzij haar 2,8 miljoen trouwe deelnemers schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen. 

 

Kinderverpleegkundige Fleur Riemersma voedt met melk een baby dat een moeilijke start in het leven had. Na zijn geboorte moest hij beademd worden, nog steeds lijdt hij aan zuurstoftekort. Gelukkig gaat het al een beetje beter. Port-au-Prince, Haïti.

 

Belangrijke bijdrage

‘Artsen zonder Grenzen wil mensen helpen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar die niet krijgen. De steun van de Nationale Postcode Loterij met haar financiële bijdrage die van tevoren niet bestemd is voor specifieke noodsituaties, waarderen wij zeer. Het is enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid en het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch-humanitaire organisatie. Het stelt ons onder meer in staat direct noodhulp te verlenen, zoals vorig jaar het geval was nadat orkaan Matthew Haïti trof, of onze hulp aan de mensen uit te breiden tijdens grote crisissen als de oorlogen en en conflicten in Syrië, Jemen, Irak en Zuid-Sudan,’ aldus Arjan Hehenkamp, directeur van Artsen zonder Grenzen. 

 

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen Nationale Postcode Loterij (tweede van links) overhandigt de cheque aan Gerbren Deves, coördinator Relatiemanagement (links), Arjan Hehenkamp, directeur, en Wilna Aartsen, voorzitter Artsen zonder Grenzen.

 

Sinds 1993

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 346,2 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden. 

 

Sluit zoeken

Zoekveld