Verkiezingsgeweld Kenia: Artsen zonder Grenzen vraagt veilige toegang tot gewonden

donderdag 26 oktober 2017

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is geweld uitgebroken rondom de verkiezingen. Artsen zonder Grenzen heeft al 19 gewonden verzorgd. Een ambulance van Artsen zonder Grenzen die gewonden wilde ophalen, is vandaag aangevallen in de wijk Mathare. Personeel werd lastiggevallen. Artsen zonder Grenzen roept op tot veilige toegang tot gewonden door haar medische teams en ambulances in Kenia.

 

Oproep onvoorwaardelijke toegang

‘Ik roep alle gemeenschappen op om onvoorwaardelijk toegang te verlenen tot slachtoffers zodat ze tijdig kunnen worden bereikt’, zegt Abubakr Bakri, landencoördinator van Artsen zonder Grenzen in Kenia.

 

19 gewonden behandeld

Tot dusver hebben teams van Artsen zonder Grenzen 19 gewonden in klinieken behandeld: 4 in de kliniek van Artsen zonder Grenzen in de wijk Eastland, Nairobi, 10 in Kisumu (2 met schotwonden), en 5 in Homa Bay County (2 met schotwonden).

 

Noodhulpdiensten staan paraat

Als de schermutselingen in Kenia aanhouden, heeft Artsen zonder Grenzen 12 noodhulpdiensten paraat om in actie te komen: 5 in Eastland en 1 in Kibera (Nairobi), 2 in Kisumu, 2 in Homa Bay, 1 in Likoni (Mombassa) en 1 in Garissa in Kenia. Artsen zonder Grenzen werkt in Homa Bay, Kisumu, Nairobi, Mombasa, Garissa & Embu.

 

Artsen zonder Grenzen helpt mensen in nood onafhankelijk van afkomst, geloof, geslacht & politieke voorkeur.