2014: een uitzonderlijk crisisjaar

Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp bij (gewapende) conflicten, rampen en epidemieën. In 2014 waren we actief in een bijzonder groot aantal gewelddadige crises en de immense ebola-uitbraak.

In Zuid-Sudan moesten we op andere manieren onze hulp voortzetten, nadat in een aantal steden onze ziekenhuizen door de burgeroorlog werden verwoest. Ook de Centraal-Afrikaanse Republiek was in de greep van geweld, maar toch slaagden we erin 460.000 consulten te bieden op een bevolking van 4,5 miljoen. Syrië zelf moesten we verlaten, maar in onze kliniek voor oorlogsslachtoffers in Jordanië konden we ons werk voortzetten. De aanpak van de ebola-epidemie in West-Afrika was een succes, waarbij onze Sierraleoonse medewerkers veel bewondering afdwongen.

 

Online jaarverslag

Door ons jaarverslag volledig online te publiceren willen we het zo toegankelijk mogelijk maken en het inzicht in onze organisatie verder verbeteren.

 

Bekijk ons jaarverslag 2014: een aantal van onze medewerkers neemt je mee naar onze projecten 

 

Dankwoord

Namens al onze patiënten en hulpverleners in het veld willen wij onze donateurs van harte bedanken!. Jullie giften stellen ons in staat mensen die in nood verkeren medische noodhulp te geven, hulp waar zij anders verstoken van zouden zijn, hulp die levens redt. In 2014 hebben meer dan 467.000 mensen ons gesteund met rechtstreekse donaties, door acties of evenementen te organiseren of zich voor ons te laten sponsoren. Ook willen wij de 36 wielrenteams die deelnamen aan de zesde editie van de Tour for Life bedanken: zij legden een afstand van 1.250 kilometer van Italië naar Nederland af. Dankzij hun sportieve prestaties en sponsoracties ontvingen wij het geweldige bedrag van € 911.065 ter ondersteuning van ons werk.

 

Jaarrekening 2014

In onze jaarrekening zijn de financiële gegevens opgenomen van de vereniging Artsen zonder Grenzen, de rechtspersoon die verantwoordelijk is voor het Operationeel Centrum Amsterdam waarin Artsen zonder Grenzen Nederland samenwerkt met de zusterorganisaties in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Download de Artsen zonder Grenzen Jaarrekening 2014 (in het Engels)

 

Onze jaarverslagen en jaarrekeningen van het aantal voorgaande jaren zijn te vinden in ons jaarverslagarchief.

Sluit zoeken

Zoekveld