Survival Games voor Artsen zonder Grenzen in het Amsterdamse Bos, in de nacht van 16 op 17 oktober 2015. Het was de eerste keer dat deze challenge ten bate van Artsen zonder Grenzen werd georganiseerd.

Survival Games

Beschik jij over de cruciale eigenschappen die onze hulpverleners nodig hebben in hun dagelijkse werk in crisisgebieden? Laat jij je niet zo snel kisten en heb je doorzettingsvermogen?

Ben je sportief, creatief en ondernemend en laat jij niet van je doel afbrengen? Durf jij je grenzen op te zoeken? Ga je graag een sportieve uitdaging aan? Doe dan mee aan de Survival Games en haal zo geld op voor ons werk! 

 

 

Wat zijn de Survival Games?

 Van 9 uur ’s avonds tot 9 uur ’s ochtends worden jij en je teamgenoten geconfronteerd met onverwachte, spannende uitdagingen, vergelijkbaar met die waar onze hulpverleners mee te maken hebben. Je wordt ook fysiek op de proef gesteld. Reken op flinke afstanden (hard)lopen en fietsen met als bijzondere uitdaging dat je je weg moet vinden in de duisternis van het Amsterdamse Bos.

 

Kruip in de huid van een hulpverlener

De Survival Games uitdaging in het kort: de regio Amsterdam wordt getroffen door een onbekend virus en in quarantaine geplaatst. Aan de hand van een serie opdrachten is het aan jouw team om slachtoffers te helpen, constructies te bouwen en alle ontstane problemen creatief op te lossen. Met je team bepaal je zelf de volgorde waarin je de opdrachten uitvoert. Strategisch denken, snel handelen en goede samenwerking is dus cruciaal. De Survival Games geven je een indruk van de cruciale eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op missie gaat.

 

Schrijf je in

Door mee te doen zet je je in voor verschil maken voor mensen in nood. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging. Dus, verzamel nog 3 vrienden, collega’s of medesporters die met jou een team willen vormen en schrijf je in!

 

Praktische informatie Survival Games

De Survival Games worden gehouden van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober 2016, van 21.00 tot 9.00 uur in het Amsterdamse Bos, aan de rand van Amsterdam. Er is maximaal ruimte voor 40 teams, waarbij elk team uit 4 personen bestaat. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn op 30 september. Inschrijfgeld per persoon bedraagt 25 euro (100 euro per team). Daarnaast gaat ieder team de uitdaging aan om 2.500 euro (meer mag natuurlijk ook) aan sponsorgeld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen. Sporters in Actie, de organisatie die de Survival Games belangeloos voor ons organiseert, biedt speciale (gratis) trainingen aan om de deelnemers voor te bereiden.

Inschrijven

 

Interesse en vragen?

Ben je enthousiast geworden en heb je nog vragen over de Survival Games? Neem dan contact op met Sporters in Actie: via info@sportersinactie.nl of 020 -450 9870.

 

Bekijk ook het item dat RTV Amstelveen over de Survival Games uitzond.

Sluit zoeken

Zoekveld