Steun Nationale Postcode Loterij uit opbrengst 2015

donderdag 28 januari 2016

Artsen zonder Grenzen ontvangt het geweldige bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij uit de opbrengst van 2015. Dit maakte de loterij gisterenavond bekend tijdens een bijeenkomst met alle beneficiënten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Onze organisatie is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij.

 

Dankzij trouwe deelnemers

Dankzij haar 2,7 miljoen trouwe deelnemers schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 328 miljoen euro aan meer dan 100 goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen. 

 

Dit jongetje heeft malaria en koorts. De Artsen zonder Grenzen hulpverlener probeert zijn temperatuur van 39.8 graden omlaag te krijgen. Dat lukt: dankzij de in koud water gedrenkte katoenen lappen daalt zijn temperatuur met 2 graden. Bentiu, Zuid-Sudan.

 

Belangrijke bijdrage

‘Artsen zonder Grenzen wil mensen helpen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar die niet krijgen. De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. Het is enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid en het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie. Het stelt ons onder meer in staat direct noodhulp te verlenen, zoals vorig jaar het geval was na de aardbeving in Nepal, of onze hulp aan de mensen uit te breiden tijdens grote crisissen als de oorlogen in Syrië, Jemen en Zuid-Sudan,’ aldus Katrien Coppens, adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen. 

 

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij (midden) overhandigt de cheque aan Francien Huizing, hoofd Communicatie (links) en Katrien Coppens, adjunct-directeur (rechts), van Artsen zonder Grenzen.

 

Sinds 1993

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 332,7 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden.