De Artsen zonder Grenzen kliniek in het Kutupalong kamp in Bangladesh.

Bangladesh

Wij werken hier om vluchtelingen uit Myanmar te helpen en om zorg te bieden rond het krijgen van kinderen, na verkrachting en bij ongezonde arbeidsomstandigheden in de sloppenwijken van Dhaka.

Bekijk het laatste nieuws, verhalen, foto’s en video’s over Bangladesh

 

Hulp aan Rohingya’s in het Kutupalong kamp

Al decennialang leven voor geweld en vervolging gevluchte Rohingya’s in eigenhandig opgezette kampen net over de grens met Myanmar. Omdat ze geen officiële vluchtelingenstatus hebben, krijgen ze geen medische zorg van de overheid. Ook worden ze gediscrimineerd. In het Kutupalong kamp bij het stadje Cox’s Bazaar, runnen wij een kliniek waar zowel vluchtelingen als mensen uit de omgeving welkom zijn. In november en december 2016 kwam opnieuw een grote stroom vluchtelingen aan, hiervan hadden 113 mensen verwondingen door geweld opgelopen, van wie 17 met schotwonden. Naast algemene medische zorg, zwangerschapsbegeleiding en verpleging geven wij ook psychologische hulp.

 

Medische zorg in sloppenwijken

In de Kamrangirchar sloppenwijk van hoofdstad Dhaka bieden we medische hulp aan arbeiders in fabrieken en leerlooierijen. Velen van hen maken lange dagen in gevaarlijke omstandigheden. Mensen die (geen gecompliceerde) medische zorg nodig hebben, behandelen we ter plaatse. Daarnaast bieden we medische en psychologische hulp aan slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld, en aan minderjarigen rondom seksualiteit, voorbehoedsmiddelen en het krijgen van kinderen, zoals zwangerschapsbegeleiding en medische hulp bij de bevalling.

 

Juni 2017

89.954
poliklinische consulten in 2016
8.923
medische consulten aan arbeiders in Dhaka in 2016
638
slachtoffers van verkrachting en huiselijk geweld geholpen in 2016
6.938
sessies om mensen op psychologisch gebied te ondersteunen in 2016