Prijzen op het gebied van moeder-en-kindzorg

Artsen zonder Grenzen geeft hulp voor, tijdens én na de bevalling.

Een idee van de kosten/prijzen van onze middelen om moeder-en-kindzorg te geven:

 

  • (Thuis)bevallingskits: met € 10 kunnen we een kit maken voor een veilige (thuis)bevalling met onder meer een plastic zeil voor op de grond, zeep, koord om de navelstreng af te binden, schoon scheermesje om de navelstreng door te snijden en bijvoorbeeld een doek om het kind mee af te drogen/in te wikkelen.
  • Poliodruppels voor de pasgeboren baby: € 0,11 per baby.
  • Malariasneltest voor de moeder tijdens de zwangerschap: € 0,40. Malaria kan erg gevaarlijk voor de gezondheid van de zwangere vrouw en haar kind zijn. Meer weten? Bekijk ons medisch dossier malaria.
  • Twee tetanusprikken voor de moeder: € 8. Zij krijgt één prik voor en één prik na de bevalling.
  • Anti-hiv-behandeling voor baby's om te voorkomen dat een hiv-positieve moeder het virus overdraagt op haar kind: € 30 ($ 40). De baby krijgt – minimaal - een jaar lang (einde van de borstvoeding) het aidsremmende medicijn nevirapine in siroopvorm als preventief medicijn.
  • Aidsmedicijnen voor de gezondheid van de moeder of, als ze die niet voor zichzelf nodig heeft, om te voorkomen dat zij haar hiv-infectie overdraagt op haar baby. Als de moeder aidsmedicijnen voor haar eigen gezondheid nodig heeft, komen de kosten op zo’n € 115 ($ 150) per jaar. Als ze zelf nog geen aidsremmers nodig heeft, begint ze in week 14 van haar zwangerschap met het innemen van aidsmedicijnen. Tijdens de bevalling krijgt ze een enkele dosis nevirapine en slikt zij de aidsremmers door tot één week na de bevalling. Bij een zwangerschap van 40 weken (het aantal weken ligt tussen de 37 tot 42 weken) betekent dat dat ze 28 weken lang aidsmedicijnen krijgt, wat neerkomt op kosten van € 62 ($ 81).

 

Alle prijzen, Artsen zonder Grenzen november 2011

Sluit zoeken

Zoekveld