© Eppo Karsijns

Artsen zonder Grenzen stopt met Tour for Life

Van 31 augustus tot en met 7 september werd de laatste editie van de Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen gereden.

Dit jaar stonden er 36 enthousiaste teams aan de start van de spectaculaire wielertocht. Zij reden in acht dagen van Italië naar Nederland. Met hun sportieve uitdaging haalden de renners geld op voor de medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen.

 

Laatste editie

De afgelopen editie van de Tour for Life was de laatste keer dat deze voor Artsen zonder Grenzen is georganiseerd en gereden. Adjunct-directeur Katrien Coppens van Artsen zonder Grenzen: ‘Na zes prachtige edities hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten niet verder te gaan met de Tour for Life. Dit vanwege het teruglopende aantal teams in de afgelopen jaren in combinatie met bijna gelijkblijvende kosten. Wij willen alle deelnemers van alle edities nog een laatste keer enorm bedanken voor de enorme inspanningen die zij hebben geleverd. En voor al het geld dat zij bijeen hebben gebracht voor medische noodhulp aan slachtoffers van oorlogen, natuurrampen en epidemieën.’

 

Tour for Life gaat door

Organisator Emolife heeft in de Daniel den Hoed Stichting voor hoopgevend kankeronderzoek een nieuwe partner gevonden waarmee zij in 2015 een doorstart van de Tour for Life gaat maken. Meer informatie over de Tour for Life is te vinden op www.tourforlife.nl.

 

Laatste editie in beeld

Hieronder kun je de laatste editie van de Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen nog één keer herbeleven met de fantastische videoblogs die onderweg zijn gemaakt.

 

Dag 8

De finaledag, met een groots onthaal in Landgraaf!

 

 

Dag 7

Meer dan 200 kilometer, dwars door de Franse en Belgische Ardennen.

 

 

Dag 6

Een prachtige fietsdag met een vlakke etappe naar Lac de Macine.

 

 

Dag 5

Op de vijfde dag: zon, prachtige uitzichten en Le Grand Ballon.

 

 

Dag 4

Een zware vierde etappe: 190 kilometer en geen stukje vlak.

 

 

Dag 3

De beruchte derde dag van Tour for Life: een rit van 175 kilometer van de Alpen naar de Jura met 2900 hoogtemeters en een prachtig uitzicht op de Mont Blanc.

 

 

Dag 2

Op de tweede dag stond de Koninginnenrit op het programma: het peloton moest maar liefst 4200 hoogtemeters overwinnen.

 

 

Dag 1

De eerste dag voerde het peloton van Bardonecchia in Noord-Italië naar de top van de Alpe d’Huez.

 

Sluit zoeken

Zoekveld