Aardbeving Nepal: medicijnen en veldhospitaal geland in Kathmandu

donderdag 30 april 2015

Afgelopen nacht kon het eerste vrachtvliegtuig van Artsen zonder Grenzen met medicijnen, andere medische voorraden en een veldhospitaal, landen in Kathmandu. Alle vracht is door de douane geklaard. Een team is per helikopter vertrokken naar de bergen in Sindhupalchowk-district om daar medische noodhulp te geven. De afgelegen bergdorpen zijn zwaar getroffen door de aardbeving en de mensen hebben er nog nauwelijks hulp ontvangen.

 

Een Artsen zonder Grenzen team stelt medicijnen en ander materiaal samen voor de mobiele klinieken die zij de volgende dag gaan uitvoeren in het door de aardbeving getroffen Nepal. © Corinne Baker/MSF

 

Chirurgie en onderdak

Een chirurgisch team zal het plaatselijke ziekenhuis in het Bhaktapur-district, dat zwaar getroffen is door de aardbeving, ten oosten van Kathmandu, versterken. Gisteren heeft een team ruim 200 kits met tentendoeken en dergelijke aangevoerd naar Gumba, een dorp in het Gorkha-district.

 

Ziekenhuizen Kathmandu en Bhaktapur

Vandaag zullen teams ziekenhuizen in Kathmandu en Bhaktapur bezoeken om te kijken of zij hulp nodig hebben mensen die aan het crush sydnrome lijden, te verzorgen.

 

Artsen zonder Grenzen maakt geen deel uit van giro 555 (SHO).