Artsen zonder Grenzen ontvangt 5 miljoen euro extra van Nationale Postcode Loterij

dinsdag 27 januari 2015

Artsen zonder Grenzen ontvangt een geweldige extra bijdrage van 5 miljoen uit de opbrengst van 2014 van de Nationale Postcode Loterij. De organisatie krijgt de bijdrage voor haar belangrijke werk in de vele conflictgebieden wereldwijd. Het bedrag komt bovenop de jaarlijkse financiële steun van 13,5 miljoen voor Artsen zonder Grenzen.

 

Crises

De bijzondere bijdrage van 5 miljoen is een extra steun voor het werk van de organisatie in gebieden in diepe crisis zoals Syrië, Zuid-Sudan, de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek. ‘Het grote aantal crises legt een forse druk op onze organisatie. Dit geweldige gebaar van de Postcode Loterij is een uiting van erkenning voor de hulpverleners in de vele brandhaarden in de wereld die zich dagelijks inzetten om juist daar waar het moeilijk is medische hulp te bieden. De steun van de deelnemers van de Loterij waarderen wij dan ook zeer,' zegt Katrien Coppens, adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen.

 

Marketingmanager Daan Peters (Nationale Postcode Loterij), adjunct-directeur Katrien Coppens en directeur Arjan Hehenkamp, Judith Lingeman, Hoofd afdeling goede doelen (Postcode Loterij) en Francien Huizing, Hoofd Communicatie. © Roy Beusker Fotografie

 

Goed Geld Gala

In totaal mogen we dus 18,5 miljoen euro in ontvangst nemen, zo werd gisteren, 26 januari, door de loterij bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala. De Postcode Loterij steunt Artsen zonder Grenzen sinds 1993.

 

Ruim 319,2 miljoen

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij. Sinds 1993 heeft de organisatie dankzij de loterij in totaal ruim 319,2 miljoen euro kunnen besteden aan medische noodhulp. 

Sluit zoeken

Zoekveld