Noodtoestand Macedonië: hulpverlening Artsen zonder Grenzen

vrijdag 21 augustus 2015

Een team van Artsen zonder Grenzen biedt hulp aan gewonden bij de Grieks-Macedonische grens, bij het Griekse plaatsje Idomeni. Bij een actie vanochtend vuurde het Macedonische leger traangasgranaten af op de menigte die zich heeft verzameld bij de grens.

 

Gewonden

10 mensen zijn door het team van Artsen zonder Grenzen behandeld voor verwondingen door scherven van de flitsgranaten: 6 mensen met lichte verwondingen zijn ter plekke behandeld; 4 mensen moesten naar het ziekenhuis. Van hen was één persoon ook geslagen door Macedonische militairen.

 

100 patiënten op 1 dag

Gisteren heeft ons team ruim 100 patiënten behandeld, meer dan ooit op 1 dag sinds het begin van onze hulpactie in Idomeni in april. 3 patiënten hebben ze naar het ziekenhuis gebracht: een zwangere vrouw met ernstige pijn en bloedingen, een baby van 12 maanden uit Syrië die een aantal maanden geleden aan het hoofd was geopereerd en weer opgenomen moest worden en een 24 jaar oude vluchteling die zei geslagen te zijn door de Macedonische politie. 4 patiënten zijn flauw gevallen door uitputting, de hitte en honger.

 

3.000 mensen staan voor een gesloten grens

Onze teams hebben tot nu toe nog niet zo’n grote groep aan de grens gezien. Er zijn nu meer dan 3.000 mensen. De sluiting van de grens leidt tot grote frustratie in de groep. Het team heeft hulpgoederen uitgedeeld onder de groep mensen bij de grens.

 

Artsen zonder Grenzen biedt hulp op en rond de Middellandse Zee, in Griekenland, Italië, Servië en Tunesië.

Sluit zoeken

Zoekveld