Steun Nationale Postcode Loterij uit opbrengst 2013

woensdag 05 februari 2014

Artsen zonder Grenzen ontvangt uit de opbrengst 2013 een bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst met alle begunstigden op 4 februari. Artsen zonder Grenzen wordt sinds 1993 door de Postcode Loterij gesteund.

 

Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcode Loterij (midden) overhandigt de cheque aan Francien Huizing, hoofd Communicatie, en Arjan Hehenkamp, directeur, beide van Artsen zonder Grenzen. © Roy Beusker Fotografie

 

Goed Geld Gala

De jaarlijkse bijeenkomst voor de begunstigden van de Postcode Loterij vond dit jaar plaats in het Koninklijk Theater Carré. Op dit Goed Geld Gala werd bekendgemaakt dat Artsen zonder Grenzen een bedrag van 13,5 miljoen euro ontvangt uit de opbrengst van 2013.

 

Dankzij 2,5 miljoen deelnemers

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van 302 miljoen euro, bijna 12 miljoen meer dan het afgelopen jaar, uit aan 101 goededoelenorganisaties. 4 nieuwe organisaties worden toegevoegd aan de 89 goede doelen die al een vaste jaarlijkse bijdrage ontvangen, waaronder Artsen zonder Grenzen. De schenkingen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen.

 

Belangrijke bijdrage

‘De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. Het is enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid en het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie. Het stelt ons onder meer in staat direct nieuwe activiteiten op te zetten of onze hulp flink uit te breiden als grote crisissen zich voordoen, zoals afgelopen jaar concreet het geval was toen er gevechten uitbraken in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuid-Sudan, en de Filippijnen getroffen werden door de verwoestende tyfoon,’ aldus Katrien Coppens, adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen.

 

Artsen zonder Grenzen en de Postcode Loterij

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij en ontvangt elk jaar een belangrijke financiële bijdrage van deze grootste goededoelenloterij van Nederland. Mede dankzij deze bijdrage kan Artsen zonder Grenzen haar projecten uitvoeren, haar slagvaardigheid vergroten en daarbij haar onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie waarborgen.

Meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en de steun aan Artsen zonder Grenzen