AzG Live LIVE

Tour for Life 2014: dwars door Europa voor Artsen zonder Grenzen

vrijdag 18 juli 2014

Op 31 augustus gaat de Tour for Life 2014 van start, de spectaculaire wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. Een bijzonder peloton van 36 gedreven wielrenploegen stapt op de fiets om acht klassieke etappes door vijf landen te rijden. Zij moeten daarbij ruim 20.000 hoogtemeters bedwingen.

 

Peloton van doorzetters

Van docenten tot gynaecologen en van kaasmakers tot schrijvers; de deelnemers aan de Tour for Life komen overal vandaan en zijn van alle leeftijden en achtergronden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan deze zomer de tour van hun leven rijden voor Artsen zonder Grenzen. Tijdens deze zesde editie van de tour zullen onder meer schrijver Tim Krabbé en NOC-NSF directeur Gerard Dielessen meefietsen.

 

© Arend Jan, Picture Life

 

Team van Artsen zonder Grenzen

Opvallend is dat er steeds meer vrouwelijke deelnemers zijn. Dit jaar zijn dat er maar liefst 64. Zo vaardigt Artsen zonder Grenzen zelf een team van 13 dames af. Zij zijn door hun werk voor een medische noodhulporganisatie al de nodige uitdagingen gewend, maar gaan nu een heel nieuw avontuur aan – ondanks het feit dat de helft van het team bij aanmelding nog nooit op een racefiets had gezeten.

 

Trainen en sponsors werven

De deelnemers zijn volop aan het trainen om de fysieke uitdaging aan te kunnen. Tegelijkertijd moeten zij maar liefst 15.000 euro aan sponsorgeld ophalen voor Artsen zonder Grenzen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er vele benefietdiners, kofferbakverkopen, veilingen en andere bijzondere acties geweest. Zo stelde het damesteam van Artsen zonder Grenzen een fraaie verjaardagskalender samen, schreven zangers Harald Heukers en Sander Tonino een prachtig wielerlied voor het ‘Team zonder Artsen’ en reed ‘Team Louis Bimontagne’ de fietselfstedentocht met een kar vol bidons om te verkopen. Meer informatie over de teams en hun bijzondere sponsoracties is te vinden op www.tourforlife.nl.