Tour for Life peloton fietst ruim 7,6 ton bij elkaar voor noodhulp

zondag 07 september 2014

36 wielerteams reden afgelopen week de zesde editie van de Tour for Life, de spectaculaire fietstocht voor Artsen zonder Grenzen. Samen haalden zij ruim 761 duizend euro op.

 

Feestelijk onthaal in Landgraaf

De renners startten vorige week op 31 augustus hun zware tocht in de Italiaanse Alpen en bereikten vanmiddag na 1.250 kilometer en 20.000 hoogtemeters de finish in Landgraaf. Ze werden groots ontvangen door vrienden, familie en medewerkers van Artsen zonder Grenzen. Na de huldiging van de teams nam Wilna van Aartsen, voorzitter van Artsen zonder Grenzen, de cheque met de eindopbrengst in ontvangst.

 

Topprestatie

‘De renners hebben een absolute topprestatie neergezet,’ zegt Van Aartsen. ‘Op de fiets, natuurlijk, maar ook met het werven van sponsors. Met hun inspanningen leveren zij een aanzienlijke bijdrage aan onze levensreddende medische zorg aan mensen in nood. Deze bijdrage maakt het ons mogelijk om die mensen te helpen die dat het hardst nodig hebben. In Zuid-Sudan, Syrië, de Centraal-Afrikaanse Republiek en bij vele andere crisissituaties wereldwijd. We zijn dan ook zeer trots op iedereen de Tour for Life mogelijk maakt.’

 

Tour for Life

De Tour for Life is de achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De route voert het peloton onder meer over de Alpen, Vogezen en Ardennen. Met hun sportieve uitdaging halen de renners geld op voor de medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen. Onder het deelnemersveld bevonden zich dit jaar weer enkele prominente figuren. Zo reden onder meer schrijver Tim Krabbé, NOC-NSF directeur Gerard Dielessen en voormalig profwielrenner en NOS-commentator Maarten Ducrot mee. Ducrot is tevens al jarenlang ambassadeur van de Tour for Life.

 

Meer informatie over de Tour for Life en videoblogs van de acht etappes zijn te vinden op www.tourforlife.nl

Sluit zoeken

Zoekveld