Wielrenners Tour for Life fietsen voor noodhulp

vrijdag 29 augustus 2014

Zondag 31 augustus start in Italië de zesde editie van de Tour for Life, de spectaculaire achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. Het peloton van 36 teams moet maar liefst 1.250 kilometer en 20.000 hoogtemeters overwinnen voordat zij de finish in Limburg bereikt. Met hun sportieve uitdaging halen zij geld op voor de medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen.

 

Dankbaar voor geweldige inzet

‘Het is geweldig dat er weer zo veel mensen zijn die zich op deze manier willen inzetten voor Artsen zonder Grenzen,’ zegt Arjan Hehenkamp, directeur van Artsen zonder Grenzen. ‘De Tour for Life is echt loodzwaar en de renners hebben een maandenlange voorbereiding achter de rug. Niet alleen qua training, maar ook om sponsors te werven. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Met de opbrengst van de Tour for Life en de steun van onze donateurs kunnen wij namelijk in actie komen waar dat het hardst nodig is. Bij de conflicten in Zuid-Sudan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek, bijvoorbeeld. Maar ook bij de ongekende ebola-epidemie die West-Afrika in zijn greep houdt.’

 

© Arend Jan-Picture Life

 

Wereldberoemde cols

De tour voert de teams dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke routes. Onder het deelnemersveld bevinden zich enkele prominente figuren. Zo rijden onder meer schrijver Tim Krabbé en voormalig profwielrenner en NOS-commentator Maarten Ducrot mee. Ducrot is tevens al jarenlang ambassadeur van de Tour for Life.

 

Feestelijke finish in Landgraaf

Op zondag 7 september komen de renners over de meet in Landgraaf in Zuid-Limburg. Daar wacht hen een groots en feestelijk onthaal door familie en vrienden. Dan wordt ook de cheque met de eindopbrengst overhandigt aan Artsen zonder Grenzen. Meer informatie over de Tour for Life is te vinden op www.tourforlife.nl.

Sluit zoeken

Zoekveld