Amelia Freelander

operationeel communicatieadviseur

Amelia Freelander is operationeel communicatieadviseur, zij ondersteunt de projecten van Artsen zonder Grenzen op het gebied van pleitbezorging en contextanalyse.

Amelia startte haar loopbaan als journalist voor publieke en commerciële zenders in haar geboortestad Sydney, Australië. Na zeven jaar op nieuwsredacties te hebben gewerkt, besloot zij haar liefde voor communicatie samen te brengen met haar passie voor humanitaire kwesties.

 

‘Mijn ouders hebben elkaar ontmoet in het ziekenhuis waar zij allebei werkten. Met hun verhalen over hun patiënten hebben zij mij en mijn broers en zussen geleerd hoe belangrijk het is dat mensen medische zorg kunnen krijgen. Vooral als zij tegenspoed ervaren. Bij Artsen zonder Grenzen heb ik de eer iets te doen waar ik van hou en in geloof: het promoten en het recht te beschermen voor gratis medische zorg voor sommigen van ’s werelds meest kwetsbare bevolkingsgroepen.’

 

Voor Artsen zonder Grenzen

Voordat Amelia zich bij Artsen zonder Grenzen voegde, werkte zij in het mediateam van Amnesty International Australië waar zij zich vooral inzette voor campagnes voor de rechten van inheemde volkeren en vluchtelingen.

Sluit zoeken

Zoekveld