Nelke Manders

algemeen directeur

Nelke Manders was organisatieadviseur voordat zij op missie ging voor Artsen zonder Grenzen projectcoördinator. Vanaf 25 september 2017 is zij algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen.

 

Nelke Manders was als organisatieadviseur in dienst bij Berenschot, voordat zij in 1998 bij Artsen zonder Grenzen begon. Zij vertrok voor haar eerste missie als projectcoördinator naar Sudan. Missies in Tadzjikistan, Bangladesh en - wederom –Sudan volgden. Als landencoördinator werkte zij in Bangladesh, Ivoorkust en Afghanistan en vervulde daarna diverse posities op het hoofdkantoor van Artsen zonder Grenzen in Amsterdam.

 

In 2006 verliet zij Artsen zonder Grenzen, maar bleef altijd betrokken bij het werk. Zo adviseerde zij hoofdkantoren van Artsen zonder Grenzen over strategische en organisatorische vraagstukken. Als zelfstandig interimmanager vervulde zij directiefuncties bij onder andere het ROC van Amsterdam, GGZ Noord-Holland-Noord en het Sociaal Domein stadsdeel Oost, Amsterdam. Daarna was zij algemeen directeur bij onder andere Milieudefensie, kanker.nl en Wemos.

 

Nelke Manders over Artsen zonder Grenzen en haar aanstelling: ‘Het is een unieke groep van mensen met een gezamenlijke passie, wilskracht en professionaliteit, die zich volledig inzet om hulp te bieden aan degenen die dat het hardst nodig hebben, waar dan ook ter wereld. Het persoonlijk contact brengt een stukje menselijkheid in onmenselijke situaties. Het is een voorrecht om samen onafhankelijke keuzes te maken in lijn met ons humanitair-medisch kompas. Ik kijk er ontzettend naar uit om me weer volledig in te zetten voor de belangrijke missie die we als Artsen zonder Grenzen hebben’.

Sluit zoeken

Zoekveld