Qayssar Raghb Mohsin

arts

Arts Qayssar Ragh Mohsin (28) werkt sinds 2013 voor Artsen zonder Grenzen in Irak. Zelf van Irakese afkomst, besloot hij dat hij hulp wilde bieden aan de Syrische vluchtelingen in zijn land.

‘Op school had ik over Artsen zonder Grenzen en de hulp die zij geven, gehoord. Als dokter heb je de meest humane baan vind ik: mensen zijn ziek en hebben je hulp nodig. Voor mij is het interessant en uitdagend om voor Artsen zonder Grenzen te werken. Ik kan onafhankelijk werken, ik kan aan de richtlijnen werken en ik kan input geven over welke hulp we bieden en hoe,’ aldus Qayssar.

 

Hij startte bij Artsen zonder Grenzen omdat hij hulp wilde bieden aan de Syrische vluchtelingen die in Al Qaim, in het grensgebied van Irak en Syrië, verbleven. Daar werkte hij zes maanden voordat hij zelf moest vluchten voor de komst van IS, de groep die zich Islamitische Staat noemt. Nu werkt hij in Khaneqin, waar hij de arts is van een door Artsen zonder Grenzen ondersteunde kliniek voor twee Irakese vluchtelingenkampen in Khaneqin, Irak. Hij kan zich goed inleven in zijn patiënten, want, zo zegt hij, hij ziet als het ware zijn moeder, zijn vader, zijn buurmeisje in hen terug. 

Sluit zoeken

Zoekveld