Renate Sinke

projectcoördinator

Renate Sinke ging in 2010 voor het eerst op missie voor Artsen zonder Grenzen, Zij werkte onder andere als lid van het noodhulpteam. Inmiddels werkt zij op de operationele afdeling.

Renate werkt al sinds 2007 voor Artsen zonder Grenzen. Zij startte bij de servicedesk op het hoofdkantoor en ging in 2010 voor het eerst op missie als financieel/hr-coördinator in de Democratische Republiek Congo. Daarna was zij ruim 3 jaar lid van ons noodhulpteam, een team van ervaren hulpverleners die van de ene acute noodsituatie naar de andere reizen om hulpacties op te zetten en bestaande teams te ondersteunen.

 

Voor het noodhulpteam werkte zij onder meer aan grootschalige inentingscampagnes, noodhulp aan vluchtelingen en zette zij een chirurgisch project op voor Syrische oorlogsgewonden in Jordanië. Zij werkte daarna nog een jaar als projectcoördinator van het eerdergenoemde chirurgisch ziekenhuis in Ramtha, Jordanië (op 5 kilometer van de Syrische grens). Sinds eind 2015 werkt zij op onze afdeling operaties die verantwoordelijk zijn voor onze hulpprojecten. Een paar dagen nadat orkaan Matthew op 4 oktober 2016 Haïti trof, vertrok zij om als projectcoördinator noodhulp te verlenen aan orkaanslachtoffers.

 

Renate heeft een bachelordiploma in Parks, Recreation and Leisure Studies van de NHTV internationale hogeschool Breda.

Sluit zoeken

Zoekveld