Steun ons goede doel voor mensen in nood

Artsen zonder Grenzen is een goed doel dat medische hulp verleent aan mensen die dit het hardste nodig hebben, maar niet krijgen.

We helpen kwetsbare mensen daar waar hevig gevochten wordt, oorlog heerst, bij natuurrampen of waar mensen gevlucht zijn. Dat gaat jaarlijks om miljoenen patiënten overal ter wereld.

 

Dit doen we

Met honderden uitgezonden hulpverleners en duizenden hulpverleners uit de landen zelf bieden we directe hulp aan mensen in nood: van medische basiszorg tot oorlogschirurgie. En van voedingshulp tot het verzorgen van schoon water. We kopen zelf onze medicijnen, materiaal en apparatuur in. Regelen transport en vervoer en zorgen voor elektriciteit en water. Dankzij onze onpartijdigheid en onafhankelijkheid kunnen we zélf beslissen waar en wie we helpen. Meer weten? Bekijk onze projecten.

 

We staan op voor iedereen

Het maakt ons niet uit waar iemand vandaan komt of wat diegene gelooft: we helpen iedereen die hulp nodig heeft. In klinieken, veldhospitalen en ziekenhuizen. Ook praten we met overheden en instanties om ze aan te sporen in actie te komen. Want zo zorg je voor verbetering op grote schaal.
 

Jouw donatie maakt het verschil

Het verschil maken, dat is onze missie. Maar dat kunnen we niet zonder jou. Draag je ons goede doel een warm hart toe? Help ons met jouw gift om wereldwijd te zorgen voor verbetering. Je kunt ons goede doel op verschillende manieren steunen. Denk aan een eenmalige of maandelijkse schenking, start een fonds op naam, of kies om een bedrag na te laten. Liever zelf iets bedenken? We vinden het geweldig als je een leuke, sportieve, unieke actie start om geld in te zamelen! Laat je inspireren door anderen die een actie zonder grenzen startten.

 

Goed om te weten

Artsen zonder Grenzen valt onder de ANBI-regeling. Dat betekent dat we geen belasting betalen over schenkingen. Doneer je? Dan investeren we zoveel mogelijk van jouw gift in onze noodhulp. Leuk feitje: van elke euro die wij uitgaven in 2017, ging € 0,85 direct naar noodhulp, € 0,08 naar ondersteuning van de projecten, € 0,01 naar voorlichting en bewustmaking, € 0,03 naar kosten voor fondsenwerving, € 0,02 naar beheer en administratie en € 0,01 naar subsidies aan andere organisaties. Wel zo fijn om te weten.

 

Word donateur van Artsen zonder Grenzen