Tour for Life

Van 2009 tot en met 2014 werd de spectaculaire wielertocht Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen gereden. Duizenden wielrenners, sponsors en vrijwilligers hebben zich ingezet voor onze noodhulp.

Laatste editie

De afgelopen editie van de Tour for Life was de laatste keer dat deze voor Artsen zonder Grenzen is georganiseerd en gereden. Adjunct-directeur Katrien Coppens van Artsen zonder Grenzen: ‘Na zes prachtige edities hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten niet verder te gaan met de Tour for Life. Dit vanwege het teruglopende aantal teams in de afgelopen jaren in combinatie met bijna gelijkblijvende kosten. Wij willen alle deelnemers van alle edities nog een laatste keer enorm bedanken voor de enorme inspanningen die zij hebben geleverd. En voor al het geld dat zij bijeen hebben gebracht voor medische noodhulp aan slachtoffers van oorlogen, natuurrampen en epidemieën.’

 

Tour for Life gaat door

Organisator Emolife heeft in de Daniel den Hoed Stichting voor hoopgevend kankeronderzoek een nieuwe partner gevonden waarmee zij in 2015 een doorstart van de Tour for Life gaat maken. Meer informatie over de Tour for Life is te vinden op www.tourforlife.nl.