Versieringen tijdens het jaarlijkse feest voor de hele staf van Artsen zonder Grenzen in Lankien, Zuid-Sudan.

Staff party

afbeelding van Tessa Thiadens

Tessa Thiadens

Zuid-Sudan, arts

Voor onze hulpverleners is het heel belangrijk even te kunnen ontspannen. Ook in tijden van oorlog. Medisch teamleider Tessa Thiadens beschrijft het jaarlijkse personeelsfeest in Lankien, Zuid-Sudan.

Ieder jaar houdt het team een ‘staff party’. Een hele organisatie waar een heuse commissie voor in het leven wordt geroepen. Ik hoor bij de ‘ballonnenploeg’ en blaas de longen uit m’n lichaam. John helpt bij het samenstellen van de muzieklijst. Renata helpt de koks met de enorme taak om eten voor te bereiden voor 300 collega’s! 

 

Lol maken met teamgenoten in Lankien, Zuid-Sudan.

 

In ploegbeurten

En dan kan het feest beginnen. Iedereen arriveert in zijn mooiste jurk of pak, het is een kleurrijk geheel. Na een heleboel toespraken wordt eindelijk het buffet geopend en niet lang daarna ook de dansvloer. Het is zó leuk om het hele team bij elkaar te hebben in een ontspannen sfeer, weg van de werkvloer. Natuurlijk blijft het medische werk in het ziekenhuis doorgaan en wisselen groepjes elkaar af om in ploegbeurten een gedeelte van het feest te kunnen bijwonen.

 

Dansen

Er wordt naar hartelust gedanst en gelachen. Ik word vooral uitgelachen om mijn danspasjes vrees ik! Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel vreugde en positieve energie er van de mensen uitgaat als je bedenkt wat voor vreselijke dingen iedereen doormaakt in dit door oorlog verscheurde land. Maar als er gedanst wordt verdwijnt dat alles even naar de achtergrond.

 

Juni 2017

 

Inmiddels is Tessa terug in Nederland, maar we wilden je haar berichten niet onthouden.


afbeelding van Tessa Thiadens Geschreven door: Tessa Thiadens
Tessa’s ouders werkten in de ontwikkelingssamenwerking. ‘Het komt niet uit de lucht vallen dat ik tropenarts ben geworden,’ aldus Tessa. Zij is net terug van haar derde missie, in Zuid-Sudan.
Sluit zoeken

Zoekveld