Wat is een mapathon?

Tijdens een Missing Maps* mapathon help je onze teams aan onmisbare kaarten van de gebieden waar zij hulp verlenen. Met een aantal van onze medewerkers en een paar instructeurs, gaan we aan de slag om van satellietfoto’s een actuele, gedetailleerde kaart te maken.

Waarom is dit nodig?

Van veel gebieden waar wij hulp bieden, bestaan geen goede kaarten. Deze hebben onze teams echter wel nodig om hulp te verlenen daar waar dit het hardst nodig is. Wil je weten hoe we toch de weg vinden? Bekijk de video.

Online mapathons

Vanwege de huidige situatie organiseren we voorlopig alleen online mapathons. Onderstaand vind je de data voor het najaar.

Toekomstige mapathons

Wanneer: Dinsdag 9 november en donderdag 2 december 2021.

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Waar: Vanaf je bank, keukentafel of waar je maar wilt

Wat heb je nodig: Een laptop of computer, een muis en internet. Een muis is niet essentieel, maar maakt het mappen HEEL VEEL gemakkelijker.

Voor wie: Voor iedereen die onze teams wilt helpen en samen met andere vrijwilligers in actie wilt komen.

Na een korte uitleg en instructie kun je zelf aan de slag en leren onze ervaren mappers je gaandeweg de fijne kneepjes van het mappen. Natuurlijk kun je tijdens de mapathon vragen stellen.

Aanmelden*

*Om iedereen goed op weg te helpen en te kunnen begeleiden, hanteren we een maximum aantal deelnemers. Meld je dus snel aan!

Uiterlijk een week voorafgaand aan de mapathon ontvang je een inlog link en wat voorbereidende instructies.

English: If you are interested in an English mapathon please let us know via mapathon@artsenzondergrenzen.nl.

Meer weten?

Missing Maps is een internationaal initiatief van Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT). Meer weten over Missing Maps en mapathons? Klik dan hier.

Lieke Drion

Lieke Drion

Event coordinator

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.