Lekker lezen

Ons informatiepakket is een goed begin. Print hem uit op school, of lees hem gewoon op je tablet of laptop. In het magazine leer je via interviews en weetjes van alles over ons werk.

Foto's en informatie

Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Download dan onze speciale tekstpagina's met uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de geschiedenis van Artsen zonder Grenzen en waar wij actief zijn. De teksten kan je opslaan op je computer. Ook hebben we foto’s om te gebruiken in je werkstuk.

Zien wat wij doen

We kunnen je veel vertellen, maar laten je ook graag zíen wat we doen. Daarom hebben we een aantal video’s gemaakt over een van onze hulpprojecten in Shamwana, in de Congolese provincie Katanga in Afrika. Projectbaas Quirijn, verloskundige Dorothea en dokter Stephane geven je een uitgebreide rondleiding. Bekijk ze zelf of laat ze zien in de klas!

De video’s vind je hier:

Still video DR Congo

Bouw je eigen noodhulpkamp

Download de bouwplaat van ons noodhulpkamp en print hem uit op A3-formaat, op school bijvoorbeeld. Knip alles uit en zet het in elkaar. Hiermee laat je zien in de klas wat er allemaal nodig is om zieke en gewonde mensen in een oorlogs- of rampgebied te helpen.

Maak je spreekbeurt compleet

Als je dit contactformulier invult, ontvang je een informatiepakket met pennen, stickers, informatiefolders, een knipfotosheet en bijvoorbeeld het bandje waarmee we ondervoeding kunnen meten. Zo steel jij de show met je spreekbeurt. Laat je ons weten hoe het is gegaan?

Nog vragen?

Heb je alles gelezen en toch nog wat vragen? Je kan ons altijd even bellen via 020-5208707, of mail je vraag naar vragen@artsenzondergrenzen.nl. Succes!