• Missie

  Daar waar de nood het hoogst is, zijn wij om te helpen.

  Met onze poten in de modder of een vuist in de lucht: wij zetten alles op alles voor onze patiënten.

 • Onze principes

  Neutraal:  Wij kiezen geen partij in conflicten.

  Onpartijdig: Wij helpen iedereen en sluiten niemand uit.

  Onafhankelijk:  Wij bepalen zelf waar en wie wij helpen. Niemand anders. 

Teamwork

Niets van ons werk is mogelijk zonder onze donateurs. Wij nemen namelijk geen geld aan van overheden. Expres, want wij komen juist vaak in actie daar waar overheden te kort schieten. Wij worden gestuurd door ons morele kompas en medische nood. Niet door politieke, religieuze of financiële belangen. Ruim 400.000 Nederlanders maken dit mogelijk. Door hen kunnen wij onafhankelijk zijn. Zij bieden ons de mogelijkheid daar te zijn, waar het hard nodig is. Zoals in Syrië, na de aardbeving in Turkije, waar vrijwel geen andere hulporganisatie toegang had. Meer weten over Artsen zonder Grenzen Nederland en hoe wij werken? 

 • Artsen zonder Grenzen Nederland

  Op ons hoofdkantoor in Amsterdam werken 460 collega’s dagelijks aan onze missie: mensen in crisissituaties toegang bieden tot medische zorg. Verschillende afdelingen werken nauw samen en ondersteunen de ruim 10.000 collega’s die op dit moment in tientallen landen medische en humanitaire hulp verlenen.

  Lees hier meer
  kantoor Artsen zonder Grenzen
 • De afdelingen op ons hoofdkantoor in Amsterdam

  Onze hulpprojecten wereldwijd worden gecoördineerd en ondersteund door verschillende afdelingen op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

  Lees meer
  Wie wij zijn Artsen zonder Grenzen Nederland
 • Geschiedenis

  Artsen zonder Grenzen Nederland werd op 7 september 1984 opgericht door een groep van zes bevlogen mensen. Hun drijfveer: een verschil maken voor mensen die in nood zijn.

  De geschiedenis van Artsen zonder Grenzen
  Artsen zonder Grenzen bestaat 50 jaar
 • De vereniging

  Onze organisatie bestaat uit mensen uit alle hoeken van de wereld, met een gemeenschappelijk doel: het helpen van mensen in nood. Het succes van ons werk is te danken aan de hulpverleners die meer dan 50 jaar lang hun tijd en expertise voor ons inzetten. Om te zorgen dat we de juiste koers blijven varen, kunnen onze (oud) medewerkers, de toekomst van de organisatie vormgeven door lid te worden van onze vereniging.

  Lees meer
  International General Assembly (IGA), 2013, Brussel