Ja, ik teken ook de petitie!

Al meer dan 26.970 ondertekenaars! Roep nu de nieuwe regering op om mensen op de vlucht menswaardig te behandelen, inclusief medische zorg. Je ontvangt bericht als we de petitie aanbieden aan de nieuwe regering.
* Verplichte velden

Artsen zonder Grenzen gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We gebruiken je gegevens om je per e-mail op de hoogte te houden over deze campagne. Heb je jouw telefoonnummer ingevuld dan geef je toestemming om 1x gebeld te worden over hoe je nog meer kan bijdragen aan onze missie. Wil je dit niet, e-mail dan naar vragen@artsenzondergrenzen.nl. Lees ons Privacy statement.

De petitie die we gaan overhandigen aan de formerende partijen:

Geachte partijleider,

Ik ben bezorgd over de rechten en de gezondheid van mensen op de vlucht. Mensen in nood help je. Wie dan ook. Waar dan ook. Samen met Artsen zonder Grenzen sta ik voor een menswaardige behandeling van mensen op de vlucht, inclusief toegang tot medische zorg.

Als we blijven wegkijken, zijn mensen aangewezen op gevaarlijke vluchtroutes, mensensmokkelaars en verstoken van hulp.

Talloze getuigenissen, zoals verzameld door Artsen zonder Grenzen en andere organisaties, beschrijven gruwelijkheden: slapen in de buitenlucht in Ter Apel zonder medische zorg; martelingen en verkrachtingen in detentiecentra in Libië; Griekse kampen waar kinderen stoppen met praten; mensen die omkomen van honger en dorst in de woestijn bij de grens met Tunesië of verdrinken in de Middellandse zee.

Ik roep daarom het nieuwe kabinet op om in het coalitieakkoord de volgende punten vast te leggen:

  • Menswaardige behandeling van mensen op de vlucht: Dit omvat toegang tot medische zorg, fatsoenlijke opvang en bescherming tegen geweld en uitbuiting.
  • Legale, veilige routes om bescherming en asiel te vinden: We streven naar de oprichting van veilige en legale routes om de gevaarlijke reizen te voorkomen die veel mensen momenteel gedwongen zijn te maken.
  • Migratiesamenwerking met garanties voor bescherming van mensenrechten: Elke vorm van migratiesamenwerking met landen rondom de EU moet gepaard gaan met harde garanties voor de bescherming en mensenrechten van mensen op de vlucht.