De bijeenkomst terugkijken?

Heeft u de bijeenkomst gemist of wilt u het nog eens terugkijken, bekijk dan de opname hieronder:

Video opgenomen in De Balie

Wie waren aanwezig tijdens de bijeenkomst?

Meer informatie over de sprekers die aanwezig waren op deze avond vind je onderstaand.

Erna Rijnierse is tropenarts

Erna Rijnierse

Tropenarts

Erna Rijnierse is tropenarts en werkt sinds 2007 voor Artsen zonder Grenzen. Ze heeft de laatste 10 jaar in het noodhulpteam gezeten. Dit is een team van ervaren hulpverleners, dat van de ene acute noodsituatie naar de andere reist, om hulpacties op te zetten en al aanwezige teams te ondersteunen. Erna heef de laatste jaren onder andere in West Afrika gewerkt voor de bestrijding van ebola, op de Middellandse Zee en in Libië. Maar ook in Soedan, Zuid-Sudan, Iraq, Ethiopië, Jemen, DR Congo, Armenië. Nu is ze bezig met de afronding van een studie over internationale gezondheid.

Kaz de Jong

Kaz de Jong

Hoofd van de gezondheidsdienst voor hulpverleners

Sinds 1994 werkt Kaz de Jong als psycholoog bij Artsen zonder Grenzen. Samen met zijn team is hij verantwoordelijk voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Doordat hij eerst als psycholoog 25 jaar in het veld heeft gewerkt, kan hij zich goed in hen verplaatsen. Ook geeft hij trainingen aan managers over het omgaan met stressvolle situaties in bijvoorbeeld Jemen en Pakistan. Recentelijk heeft Kaz tijdens de coronacrisis psychologische hulp aan het zorgpersoneel van Nederlandse ziekenhuizen en verzorgingshuizen verleend.

Sprekers uit de Nederlandse gezondheidszorg:

Tessel Korver
Arts-assistent kindergeneeskunde / bestuurslid De Jonge Dokter

Janet Bloemhof
Stafadviseur verpleegkunde en promovenda in het Tergooi ziekenhuis, Hilversum

Noura el Fahim
Verpleegkundige in Amsterdam

Joost van Galen
Verpleegkundig directeur bij UMC Amsterdam

50 jaar niet te stoppen

Al 50 jaar bieden we medische zorg in crisisgebieden. Onafhankelijk en onpartijdig. We komen in actie bij conflicten, natuurrampen en uitbraken van ziektes. Onze activiteiten richten zich zowel op de fysieke als mentale gezondheid van mensen. Psychologen vormen een belangrijk onderdeel van onze teams. Ze helpen mensen die het moeilijk hebben. En: ze ondersteunen onze hulpverleners om heftige gebeurtenissen te verwerken. Zodat stressvolle situaties niet zorgen voor blijvende stress.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen over een van onze bijeenkomsten? Neem dan contact op met Lieke Drion onze coördinator evenementen.

Lieke Drion

Lieke Drion

Coördinator Evenementen