Nationale Postcode Loterij

Artsen zonder Grenzen is één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland.

Sinds 1993 ontvangt Artsen zonder Grenzen jaarlijks een belangrijke bijdrage van de Postcode Loterij. 

 

Dit jongetje heeft malaria en koorts. De Artsen zonder Grenzen hulpverlener probeert zijn temperatuur van 39.8 graden omlaag te krijgen. Dat lukt: dankzij de in koud water gedrenkte katoenen lappen daalt zijn temperatuur met 2 graden. Bentiu, Zuid-Sudan.

 

Grote steun

Artsen zonder Grenzen ontvangt uit de opbrengst 2015 een bijdrage van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst met alle begunstigden op 26 januari 2016. Dankzij alle deelnemers van de loterij hebben wij sinds 1993 in totaal ruim 332,7 miljoen euro aan verschillende projecten kunnen besteden. Mede dankzij deze bijdragen kan Artsen zonder Grenzen haar projecten uitvoeren en daarbij haar onafhankelijkheid als medisch-humanitaire organisatie waarborgen.

 

Op 30 september werd deze korte film op tv uitgezonden in het quizprogramma Een tegen 100

 

5 miljoen euro extra

Uit de opbrengst van 2014 ontving Artsen zonder Grenzen in 2015 van de Postcode Loterij een geweldige extra bijdrage van 5 miljoen. Wij kregen deze bijdrage voor ons werk in de vele conflictgebieden wereldwijd. Het bedrag kwam dat jaar bovenop de jaarlijkse financiële steun van 13,5 miljoen voor Artsen zonder Grenzen.

 

Droomfonds

Een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen, dat is de droom van Artsen zonder Grenzen. In februari 2013 kreeg Artsen zonder Grenzen 6,8 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij om deze droom een stap dichterbij te brengen. Deze behandeling moet mogelijk zijn voor iedereen die haar nodig heeft, waar ook ter wereld. Zodat de honderdduizenden mensen met deze venijnige ziekte ook hún dromen op een gezond en productief leven waar kunnen maken

 

Voortzetting samenwerking

Eind 2012 maakte de Postcode Loterij bekend haar samenwerking met Artsen zonder Grenzen met 5 jaar te verlengen. Dit betekent dat Artsen zonder Grenzen tot en met 2017 verzekerd is van structurele steun van de grootste goede doelenloterij van Nederland.

 

 

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. De Postcode Loterij steunt in 2015 bijna 100 goede doelen.

 

Sluit zoeken

Zoekveld