Blijdschap bij Algemeen directeur Oliver Behn direct na ontvangst van de check.
Blijdschap bij algemeen directeur Oliver Behn direct na ontvangst van de cheque op kantoor in Amsterdam.

Belangrijke steun

Oliver Behn, algemeen directeur: ‘Onze teams werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. De bijdrage van de Postcode Loterij is enorm belangrijk voor ons vermogen om medische noodhulp te bieden bij acute noodsituaties als het conflict in Tigray, Ethopië. Onze teams helpen mensen zowel in Ethiopië zelf als in Soedan, waar velen naar zijn gevlucht. Het belang van deze bijdrage blijkt ook opnieuw tijdens de coronapandemie. Onze teams hebben onze hulp weten voort te zetten, terwijl ze onze projecten over de hele wereld aan corona hebben aangepast én nieuwe projecten hebben opgezet.

Dank aan deelnemers Postcode Loterij

Dankzij alle deelnemers van de loterij ontvangen wij dit jaar twee bijdragen van de Nationale Postcode Loterij. Een bijdrage van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij, en een bijzondere bijdrage van 4 miljoen euro voor ons onderzoek naar een nieuw, betere en betaalbare kuur voor resistente tuberculose: TB-PRACTECAL. De steun komt uit de loterijopbrengst van 2020.

Een van de oudste goede doelen

Wij zijn sinds 1993 begunstigde van de Nationale Postcode Loterij. De afgelopen vijf jaar hebben we dankzij de loterij 71,8 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden. In 2013 schonk de Postcode Loterij bijna 6,8 miljoen uit haar Droomfonds aan Artsen zonder Grenzen. Hiermee bracht zij onze droom een stap dichterbij een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen. In 2021 ontving ons onderzoek nog eens 4 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Lees goed nieuws over ons klinisch onderzoek TB-PRACTECAL waarvan de start mogelijk is gemaakt door het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. De ongeveer 3 miljoen deelnemers maken de miljoenenschenkingen van de Postcode Loterij aan goede doelen mogelijk. Minimaal 40 procent van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mensen en natuur. In 2021 schenkt de Postcode Loterij een bedrag van 346,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van mens en natuur.