Dankzij trouwe deelnemers

Dankzij haar 2,9 miljoen trouwe deelnemers schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 357 miljoen euro aan 112 goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen.

Amara is met ademhalingsproblemen opgenomen op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Zahle.

Amara is de jongste uit een gezin van 10 kinderen. Ze is met ademhalingsproblemen opgenomen op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Zahle dat we ondersteunen. Het gezin is gevlucht uit Syrië en woont nu in een vluchtelingenkamp in Libanon.

Amara is met ademhalingsproblemen opgenomen op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Zahle. Foto: Florian SERIEX/MSF

Belangrijke steun

‘Wij helpen mensen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben. De steun van de Nationale Postcode Loterij helpt ons in deze en dat waarderen wij zeer. De bijdrage is een grote steun voor onze slagvaardigheid en flexibiliteit en dat is enorm belangrijk voor het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie, in landen als Libië, Syrië, de Democratische Republiek Congo en Irak, zegt Frido Herinckx, onze adjunct-directeur.

Sinds 1993

Wij zijn een van de oudste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 370 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. De ongeveer 2,9 miljoen deelnemers maken de miljoenenschenkingen van de Postcode Loterij aan goede doelen mogelijk. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen.