Belangrijke steun

Judith Sargentini is adjunct-directeur bij Artsen zonder Grenzen Nederland. 'De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. Door deze steun kunnen onze teams direct in actie komen en onafhankelijk hulp bieden bij crisissituaties wereldwijd. De bijdrage van de Postcode Loterij is enorm belangrijk voor ons vermogen om medische noodhulp te bieden bij acute noodsituaties zoals de oorlog in Oekraïne. Onze teams helpen mensen zowel in Oekraïne als in de buurtlanden waar velen naar zijn gevlucht.'

Dank aan deelnemers Postcode Loterij

Dankzij alle deelnemers van de loterij ontvangen wij in 2022 een bijdrage van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Ook zetten wij ons onderzoek naar een nieuwe, humanere en betaalbare kuur tegen resistente tuberculose voort in de klinische studie TB-PRACTECAL. Hiervoor ontvingen wij in 2013 en 2020 extra giften van de Postcode Loterij.

Een van de oudste goede doelen

Wij zijn sinds 1993 begunstigde van de Nationale Postcode Loterij. De afgelopen vijf jaar hebben we dankzij de loterij 71,8 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden. In 2013 schonk de Postcode Loterij bijna 6,8 miljoen uit haar Droomfonds aan Artsen zonder Grenzen. Hiermee bracht zij onze droom een stap dichterbij een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen. In 2021 ontving ons onderzoek nog eens 4 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Lees goed nieuws over ons klinisch onderzoek TB-PRACTECAL waarvan de start mogelijk is gemaakt door het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Artsen zonder Grenzen is een van de eerste goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij gesteund wordt sinds de oprichting van de Postcode Loterij. De ongeveer 3 miljoen deelnemers maken de miljoenenschenkingen van de Postcode Loterij aan goede doelen mogelijk. Minimaal 40% van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mensen en natuur. In 2021 schenkt de Postcode Loterij een bedrag van 346,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van mens en natuur.