Belangrijke steun

Directeur Nelke Manders: ‘Onze teams werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. De bijdrage van de Postcode Loterij is enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid en flexibiliteit. Dit draagt ertoe bij dat wij direct in actie kunnen komen als mensen acuut hulp nodig hebben: waar, wanneer en hoe dat volgens ons nodig is. Dat is enorm belangrijk voor het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch-humanitaire organisatie, in landen als Libië, Syrië, de Democratische Republiek Congo en Jemen.’

Foto: overhandiging cheque van de Nationale Postcode Loterij aan Artsen zonder Grenzen. © Roy Beusker Fotografie
© Roy Beusker Fotografie

Prachtige cheque van de Postcode Loterij

Voorzitter Marit van Lenthe, directeur Nelke Manders en Gerbren Deves, coördinator relatiemanagement van Artsen zonder Grenzen ontvangen van Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen, de prachtige cheque van de Nationale Postcode Loterij.

Dank aan deelnemers Postcode Loterij

Dankzij alle deelnemers van de loterij ontvangen wij dit jaar een bijdrage van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst op 4 maart 2020 met alle goede doelen die zij steunt. De steun komt uit de loterijopbrengst van 2019.

Een van de oudste goede doelen

Wij zijn een van de oudste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 391 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden. In 2013 schonk de Postcode Loterij bijna 6,8 miljoen uit haar Droomfonds aan Artsen zonder Grenzen. Hiermee bracht zij onze droom een stap dichterbij een nieuwe kuur vinden om mensen met een resistente vorm van tuberculose in korte tijd, veilig en effectief te genezen.

Lees meer over ons klinisch onderzoek TB-PRACTECAL waarvan de start mogelijk is gemaakt door het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. De ongeveer 3 miljoen deelnemers maken de miljoenenschenkingen van de Postcode Loterij aan goede doelen mogelijk. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. In 2020 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van ruim 376 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van mens en natuur.