Dodelijke zandvliegen

We behandelen mensen in verschillende ziekenhuizen en gezondheidsposten verspreid door heel Ethiopië. We begeleiden zwangere vrouwen, helpen baby’s ter wereld brengen en verzorgen ernstig ondervoede kinderen. Ook voeren we grootschalige vaccinatieprogramma's uit. In 2018 hebben we 16.378 mensen gevaccineerd tegen mazelen.

Elk jaar trekken duizenden Ethiopische seizoenarbeiders naar de vruchtbare Amhara-regio in het noordwesten van het land. Ze wonen hier onder primitieve omstandigheden. De ziekte kala-azar, een dodelijke ziekte overgebracht door de beet van een zandvlieg, is hier een groot probleem.

Zonder tijdige behandeling sterven bijna alle patiënten binnen twee jaar. We leiden lokale medische specialisten op om de symptomen te herkennen, en ondersteunen bij de behandeling van deze vrij onbekende ziekte.

Honderdduizenden vluchtelingen

Ethiopië herbergt honderdduizenden vluchtelingen, onder andere uit Zuid-Sudan, Somalië en Eritrea. Ook in deze vluchtelingenkampen zijn we aanwezig om te helpen. We zorgen voor schoon drinkwater, behandelen ondervoede mensen en bieden medische en psychologische zorg in verschillende gebieden.

  • 445K
    vluchtelingen uit Zuid-Sudan
  • 16K
    vaccinaties tegen mazelen
  • 170K
    vluchtelingen uit Eritrea

Persoonlijke verhalen

  • In Ethiopië hebben we 16.378 mensen gevaccineerd tegen mazelen, in 2018.

Steun onze teams wereldwijd

Icoon malariamug

Met € 16 kunnen wij ACT-combinatiepillenkuren kopen om 25 volwassenen binnen 3 dagen van malaria te genezen.

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10 kunnen we een kit maken voor een veilige (thuis)bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon voeding

Met € 25 kunnen wij speciale, energierijke voeding kopen om 1 ondervoed kind in 5 weken weer op de been te helpen.

Ga mee op missie!

Wereldkaart