We keken op deze avond gezamenlijk naar de indrukwekkende documentaire Lucky to be alive. Deze documentaire gaat over ondervoeding in Nigeria en vertelt de schrijnende verhalen van moeders Hadiza en Fatima. Ze wonen in Katsina, een deelstaat in het noordwesten van Nigeria. Deze regio wordt geteisterd door geweld en een voedselcrisis. Samen met het Nigeriaanse ministerie van Volksgezondheid doen wij er alles aan om de behandeling van kinderen met ondervoeding in Katsina te verbeteren.

Voorafgaand en na de film spraken we met adjunct-medisch directeur Karla Bil over de huidige situatie en onze hulp in Nigeria.

Wilt u de DocuTalk terugkijken?

Heeft u de DocuTalk gemist of wilt u het nog eens terugkijken, bekijk dan de opname hieronder.

DocuTalk: ernstige ondervoeding in Nigeria
Kindje zakje speciale pindpasta

Hoe kan jij helpen?

In Niger, maar ook in andere landen zien we steeds meer kinderen met ondervoeding. Ook mensen in Afghanistan, Jemen en Madagaskar staan oog in oog met de voedselcrisis. Jouw donatie helpt onze artsen om medische hulp te bieden in ernstige noodsituaties. Help je mee met een bijdrage?

Ik help mee

Sprekers tijdens de DocuTalk

Karla Bil

Karla Bil

adjunct-medisch directeur

Karla Bil werkt sinds 2003 voor Artsen zonder Grenzen. Dat deed ze onder meer in het zuiden van Soedan, Oeganda, Pakistan, Sierra Leone en Bangladesh. Ook was Karla betrokken bij de hulpverlening na tyfoon Haiyan in de Filipijnen en maakte ze deel uit van het team op ons reddingsschip op de Middellandse Zee. Op dit moment is ze adjunct-medisch directeur.

Hizkia de Jong

Hizkia de Jong

moderator

Hizkia de Jong werkt sinds 2018 voor Artsen zonder Grenzen als persvoorlichter. Eerder werkte hij in de journalistiek voor diverse nationale radio- en televisieprogramma's. In de afgelopen jaren bezocht hij onder andere vluchtelingenkamp Moria in Griekenland en het reddingsschip de Aquarius. Afgelopen jaar stond hij de pers te woord in Ter Apel, Nederland, bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de DocuTalk? Onze collega Lieke beantwoordt ze graag. Stuur een e-mail met uw vraag naar bijeenkomst@artsenzondergrenzen.nl of bel: 020-7559560.

Lieke Drion

Lieke Drion

coördinator evenementen