Dit deden zij tijdens een Missing Maps* mapathon bij ons op kantoor in Amsterdam. Een fantastisch mooi resultaat en van essentieel belang voor een effectieve hulpverlening! Bekijk hieronder de foto’s van 13 november 2019 en lees onderstaand verder waarom ‘mapping’ zo belangrijk is.

Wil je bij een volgende mapathon helpen om de wereld in kaart te brengen? Schrijf je dan hier in

Wat is een Missing Maps* mapathon?

Samen met een groep vrijwilligers, Artsen zonder Grenzen supporters zoals jij, brengen we een gebied in kaart. Met een aantal van onze medewerkers en een paar instructeurs, gaan we aan de slag om van satellietfoto’s een actuele, gedetailleerde kaart te maken.
Met deze kaarten kunnen wij en andere hulporganisaties beter en sneller hulpverlenen in gebieden waar dat hard nodig is.

Waarom?

In de crisisgebieden waar we werken, ontbreken vaak goede kaarten waardoor het moeilijk is om snel en effectief hulp te verlenen: Hulpverleners moeten het regelmatig doen met handgetekende kaarten of vage aanwijzingen waar een dorp of een straat zich bevindt. We bereiken de plekken vaak wel, maar om bijvoorbeeld een epidemie in te dammen is accurate informatie cruciaal. Kortom: gedetailleerde kaarten zijn essentieel voor snelle, effectieve hulp en kunnen ons helpen levens te redden. Het kost veel tijd om deze, vaak uitgestrekte, gebieden in kaart te brengen, en daarom hebben we de hulp van vrijwilligers nodig die met een laptop en samen met ons gaan ‘mappen’!

Missing Maps’ is een internationaal initiatief van Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT).

Lieke Drion

Lieke Drion

Event coordinator

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.