13.000 mensen Moria zonder onderkomen

Rond de 13.000 mannen, vrouwen en kinderen moesten halsoverkop het kamp verlaten, zonder een alternatief onderkomen. Ook de 35 mensen met corona die in isolatie waren. Onze kliniek bevindt zich tegenover kamp Moria, en is gelukkig onbeschadigd gebleven. Aangezien de meeste mensen nu door de brand uit Moria weg zijn, zijn we aan het kijken hoe we zo snel mogelijk onze hulpverlening weer kunnen opstarten.

Twee kinderen in kamp Moria op Lesbos. ©MSF
Mensen bekijken de schade van de brand in kamp Moria. © MSF

Urgente noden

Onze teams proberen de mensen die zich over de heuvels op het eiland verspreid hebben te bereiken. We zijn in contact met de relevante autoriteiten om te zien hoe we hen kunnen ondersteunen. Wat nu belangrijk is, is dat deze mensen een veilig heenkomen hebben.

Vijf jaar kamp Moria

Al vijf jaar zitten mensen in slechte omstandigheden vast in kamp Moria. Voor de brand waren er 13.000 inwoners in een opvangkamp voor vluchtelingen, asielzoekers en migranten dat slechts berekend is op 3.000 mensen. Met wanhoop en spanningen als gevolg. We dringen al maanden aan op een evacuatie van de mensen. We roepen de EU en haar lidstaten op al deze mensen onmiddellijk naar een veilige plek op het vasteland of andere Europese landen te evacueren. Onze teams staan klaar om alle nodige support voor noodhulp te bieden.

Video: kamp Moria in vlammen
Icoon gift

Jij bent onmisbaar

24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat staan om mensen in crisissituaties te helpen. Dat kan alleen met jouw steun.

Doneer nu